aA
Pagaminti šį nuostabų desertą – tikras juokų darbas. Lengva ir gardu – daugiau nebenorėsite grįžti prie pyragų.
Moliūgų desertas
© Corbis/Scanpix

Pagaminimo laikas: 2,5 val.

8 porcijoms reikės:

1 pakelis bekvapės želatinos (2 1/4 šaukštelio)
1/4 stiklinės šalto vandens
1 skardinė moliūgų
1/2 stiklinės smulkaus šviesaus rudojo cukraus
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio muškato
1/4 šaukštelio malto imbiero
1/8 šaukštelio druskos
2 1/4 stiklinės atšaldytos grietinėlės
1 1/2 šaukštelio gryno vanilės ekstrakto
20 sutrupintų imbierinių sausainėlių

Reikės:

8 stiklinių

Suberkite želatiną į vandenį, minutę palaukite. Užvirinkite maišydami, kol želatina ištirps. Sumaišykite želatinos mišinį, moliūgą, rudąjį cukrų, prieskonius ir druską.

Suplakite vieną stiklinę grietinėlės su puse šaukštelio vanilės, tuomet įmaišykite į moliūgų mišinį.

Suplakite likusią grietinėlę su likusiu šaukštu vanilės.

Dėkite į kiekvieną stiklinę apie ketvirtadalį moliūgų mišinio, tuomet pabarstykite sausainiais ir įdėkite porą šaukštų plaktos grietinėlės. Kartokite sluoksnius dar sykį, užbaigdami grietinėle. Atvėsinkite bent dvi valandas.

Desertas gali būti pagamintas prieš dieną ir atšaldytas.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Į paskutinę kelionę išlydimas Saulius Karosas: amžinojo poilsio verslininkas atguls Menininkų kalnelyje (76)

Šią savaitę verslo pasaulį ištiko netektis – naktį iš antradienio į trečiadienį mirė...

Jevgenijus Kiseliovas: praėjus 28 metams, Lietuvoje žmonės gyvena taip, kaip mums net sapne nesisapnavo (196)

Sausio 13-oji – diena, kai prisimenami žmonės, kuriuos 1991 metais Vilniuje nužudė mūsų...

Kauno centre, prie ligoninės, mirė vyras: liudininkė negalėjo patikėti personalo abejingumu (919)

Penktadienį grupelė kauniečių su mirtimi susidūrė tiesiog vienoje miesto centro gatvių. Čia...

Ar į Naująją Zelandiją neišvykusi mergaitė padėkos Puidokui? (79)

„Skvernelis, Skvernelio, Skverneliui, Skvernelį...“ – trečią dieną iš eilės žiniasklaida...

Gdanske į paskutinę kelionę palydimas meras Pawelas Adamowiczius (1)

Žmonės iš visos Lenkijos šeštadienį laukia ilgoje eilėje prie Gdansko bazilikos, kur...

Apdovanojimų užkulisiuose ryškiausiai švietė Karolina Meschino ir Remis: pora dalijosi bučiniais ir spinduliavo meilę (37)

Penktadienio vakarą griausmingai paminėti jau tretieji „Žmonių“ apdovanojimai, kurių metu...

Medžioklė tęsiasi: naujas „Žalgirio“ magas ir pagrindinis Šaro tikslas šių metų Eurolygoje (59)

Kauno „Žalgirio“ vyrai iš medžioklės Nemuno saloje pagaliau grįžo su laimikiu: penktadienį...

Sėkmingą tinklaraštį sukūrusi Gabrielė Gzimailaitė: kai kurie ant mūsų pyksta, kad „durnos mergos iš nieko pinigus darosi“ (20)

Gabrielę Gzimailaitę „Instagram“ seka kiek daugiau nei 100 tūkst. žmonių, o tinklaraštis jau...

Dizainerė priminė, kaip 2000-aisiais atrodė lietuvių interjerai nuotraukų galerija (4)

Posakis, kad nauja – tai gerai pamiršta sena, galioja ir interjerui. Nors tūkstantmečių...

Kokie karjeros posūkiai laukia žiemos Zodiako ženklų: kai kurių laukia paaukštinimas (1)

Astrofame.com astrologai skelbia, ką gi 2019-ieji parodys jūsų karjerai. Kokie svarbiausi įvykiai...