Visi žinome, kad tikras šnicelis yra ne toks, tad šį dalyką aš labiau linkusi apsimetėliu maltinuku vadinti. Darbo nedaug, skonis puikus, svarbiausia – nereikia stovėti prie keptuvės, be to, visai nenaudojau aliejaus.

Reikės:

500 g kiaulienos faršo (puikiai tiks ir kalakutienos ar vištienos),
1 svogūnas,
2 riekutės batono išmirkyto piene,
1 kiaušinis,
druska, pipirai pagal skonį,
džiuvėsėlių apvolioti.

Svogūną sutarkuojame, dedame į faršą, mušame kiaušinį, beriame prieskonius, dedame išmirkytą piene ir nuspaustą batoną ir viską gerai išminkome. Beminkant laikas nuo laiko kelis kartus metame iš viršaus faršą į dubenį, paminkome ir vėl metame. Nežinau, kas tokius dalykus sugalvojo, bet kartais ir aš taip pažaidžiu.

Imame faršo gabaliuką, padarome ploną šnicelį ir apvoliojame džiuvėsėliuose. Dedame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 20–25 min.