aA
Ar kada teko matyti (o gal ir ragauti) štai tokios išvaizdos desertą? Įdomiausia tai, kad čia – burnoje tirpstantis pyragas. Atrodo, kad tas burbuliukas gali bet kurią akimirką sprogti, tačiau skanaujant šį unikalų skanėstą, taip nenutinka.
© Shutterstock nuotr.

Vis dėlto nereiktų stebėtis, kad toks pyragas sugeba išbūti tik iki 30 min. Tai – japoniško saldžiojo ryžių pyrago „shingen mochi“ atmaina „mizu“ (japoniškai – vanduo). Įprastai „shingen mochi“ gaminamas iš „gyuhi“ – ypač minkšto ryžių pyrago „mochi“, kuris gausiai pabarstomas „kinako“ sojų pupelių pudra bei valgomas su rusvojo cukraus sirupu.

Nors „shingen mochi“ yra gana gerai žinomas japoniškas saldėsis, jis yra patentuotas kulinarinis produktas, kurio gaminimo teisės priklauso Yamanashi prefektūroje (Honšiū sala) veikiančiai įmonei „Kinseiken Seika Company“.

Tačiau grįžkime prie skaidriosios atmainos „mizu“. Įspūdingiausioji deserto dalis pagaminama iš vandens (šio vandens šaltinis trykšta pietinėje Japonijos Alpių dalyje). Sunku pasakyti kaip, tačiau vanduo sukietinamas, tačiau ledu nevirsta: „lašas“ būna minkštas, ir net atrodo, kad bakstelėjus stipriau, jis turėtų subliūkšti. Tačiau taip nenutinka. Priešingai, „lašas“ ištirpsta burnoje.

„Mizu shingen mochi“: japoniško vandens pyrago burbulas

Šis vandens pyragas yra toks delikatus, kad patiektas savo formą kambario temperatūroje išlaiko ne ilgiau nei 30 min.

„Mizu shingen mochi“ kaip vasaros desertas Japonijoje pasirodė tik pernai. Saldėsis sulaukė tokio populiarumo, kad nuspręsta jį gaminti ir šią vasarą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (1499)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (37)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...

Orai: laikysis lengvas šaltukas

Lapkritis persirita į paskutinį dešimtadienį ir, panašu, artėja prie jam būdingų orų.

Andrius Užkalnis: mano šuo maitinasi geriau negu visa tavo šeima (491)

Lietuviai, nacionalinio maisto gadintojai. Ar pastebėjote, kad lietuviai blogiausiai elgiasi su tuo...

Markauskas pardavė jį iš posto išvertusį ūkį: politika privertė daryti greitus sprendimus (25)

Per patį skandalo dėl neteisėtai ariamos žemės įkarštį tuometinis žemės ūkio ministras...

Tenerifėje atostogavęs lietuvis apie salai smogusią stichiją: sakė, kad tai – anomalija (32)

„Tai ne eilinis įvykis, nes anomalija ne bet ką vadina“, – taip savaitgalį šėlusią...

DELFI autoriai pagerbti Titanų statulėlėmis (27)

Antradienio vakarą į iškilmingą vakarą MO muziejuje rinkosi DELFI autoriai ir bičiuliai. Čia...

Antrame kėlinyje įvarčiais prapliupę serbai sutriuškino Lietuvos rinktinę (209)

Lietuvos futbolo rinktinė sužaidė geriausią pirmą kėlinį UEFA Tautų lygoje, tačiau antrajame...

Neuromokslininkas Bredesenas: norite nesusirgti Alzheimeriu – venkite pagrindinių ligos sukėlėjų (30)

„Holistic Primary Care“ redaktorius Erikas Goldmanas kalbasi su dr. Dale’u Bredesenu –...

„Žalgirį“ CSKA pasitiko netikėtai vėsiai, bet su komplimentais specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (3)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą surengė pirmąją treniruotę Maskvoje prieš...