GAMYBOS LAIKAS:
1 val. + 4 val. šaldiklyje

PORCIJOS:

8-10 gabaliukų

INGRIDIENTAI:

Žemuogių parfė:

1. 4 kiaušinių tryniai
2. 75 ml cukraus
3. 200 ml grietinėlės
4. 1 l žemuogių

Citrinų parfė:

1. 4 kiaušinių tryniai
2. 75 ml cukraus
3. Pusė vidutinės citrinos
4. 100 ml grietinėlės
5. 100 ml grietinės

PAPUOŠIMAS:

1. Pusės citrinos žievelės drožlės
2. Modenos balzaminio acto kremas (Crema all „Aceto di Modena I.G.P.)

DARBO EIGA:

Žemuogių parfė:

1. Paruoškite žemuogių parfė. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos, purios masės. Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su plaktais kiaušinių tryniais. Žemuoges sumaišykite su plakta mase. Viską supilkite į 2 litrų talpos pailgą indą, praskalautą šaltu vandeniu. Žemuogių parfė masė turėtų užpildyti pusę indo. Uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite vienai valandai į šaldiklį.

2. Paruoškite citrinų parfė. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos, purios masės. Pridėkite pusės citrinos sultis ir truputį smulkiai tarkuotos, gerai nuvalytos citrinos žievelės ( truputį drožlių pasilikite papuošimui). Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su plaktų kiaušinių ir citrinos sulčių mase.

3. Išimkite žemuogių parfė iš šaldiklio. Į indą supilkite citrinų parfė mišinį. Gerai išlyginkite masę, uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį 3 valandoms arba visai nakčiai.

5. Prieš patiekiant parfė, desertas turėtų dar 10-15 minučių pabūti šaldytuve. Po to trumpam įmerkite įndą į karštą vandenį ir išverskite parfė ant pailgo padėklo (silikoninės arba stiklinės pjaustymo lentelės). Supjaustykite parfė griežinėliais. Papuoškite citrinos žievelės drožlėmis, Modenos balzaminio acto kremu.

Alma

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)