16 porcijų
Kaloringumas: 430 kcal / 1 porc.

Reikės:

300 g miltų,
250 g. sviesto,
250 g cukraus,
150 g maltų migdolų,
4 kiaušiniai,
truputis druskos,
750 g varškės,
1 pakelis vanilinio pudingo,
1 valg. šaukštas tarkuotos džiovintos citrinos žievelės,
50 ml grietinėlės,
100 g medaus,
100 g migdolų drožlių.

Gaminimas:

Užminkykite tešlą iš miltų, 200 g sviesto, 100 g cukraus, maltų migdolų, 1 kiaušinio ir žiupsnelio druskos. Užminkytą tešlą valandai padėkite į šaldytuvą.

Tuo tarpu varškę sumaišykite su pudingo milteliais, 3 kiaušiniais, 150 g cukraus ir citrinos žievele.

Iškočiokite 2/3 tešlos ir išdėkite ją į sudedamą kepimo formą, padarydamos bortelį. Subadykite tešlą šakute ir iškrėsti ant jos varškės masę. Likusią tešlą iškočiokite apskritimo forma ir uždėkite ant įdaro.

Kepkite 45 min. 190° temperatūroje. Kol pyragas keps, grietinėlę užvirinkite su 50 g sviesto ir 100 g medaus. Sudėkite migdolų drožles, gerai išmaišykite ir iškrėskite masę ant pyrago viršaus. Dar kepkite 10 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją