Reikės:
600 g miltų;
60 g cukraus;
0,5 arb.š. druskos;
200 g kefyro;
50 g pieno;
25 g presuotų mielių (arba 1 arb.š. sausų mielių);
75 g sviesto;
2 kiaušinių.
1. Pieną šiek tiek pašildykite ir išleiskite jame mieles. Išlydykite sviestą.
2. Sumaišykite cukrų, kefyrą, kiaušinius, įberkite druskos. Supilkite pieną su mielėmis ir ištirpintą margariną.
3. Į gautą mišinį pamažu berkite persijotus miltus. Užminkykite tešlą. Ji turi gautis glotni, elastinga (ne kieta!!!) ir nelipti prie rankų.
4. Ištepkite aliejumi puodą ir į jį sudėkite tešlą. Laikykite tešlą 1 – 1,5 val., kol gerai pakils. Tešlos tūris turi padidėti tris kartus. Suformuokite pyragą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 min.
Skanaus!