aA
Popiečio arbata daugelyje šalių yra amžiais puoselėjama tradicija. Ypač Anglijoje. Elegantiški vieno kąsnio sumuštiniai, burnoje tirpstantys pyragaičiai ir meistriškai paruoštas puodelis arbatos – kas gali būt geriau atėjus popietei, klausia dailymail.co.uk.
© Shutterstock nuotr.

Tačiau vis labiau populiarėjant įvairiems kulinariniams televizijos šou ir augant žmonių norui išbandyti naujus ingredientus ir skonius, paprasto biskvitinio pyrago jau neužtenka. Laimei, nauja popiečio arbatos gėrimo banga teigiamai atsiliepė ir desertinės lėkštės turiniui, o tai reiškia, kad pyragaičiai, keksai ir tortai sugrįžo į mūsų meniu ir juos valgyti dabar yra madingiau nei bet kada anksčiau.

Tik pagalvokite apie prancūziško torto „Opera“ gabalėlius, ką tik iš orkaitės ištrauktus paplotėlius su konservuotais vaisiais ar „Instagram“ nuotraukos vertus mažyčius migdolinius orinukus (angl. macaroon) su puodeliu egzotiškos arbatos ar taure (o gal dviem) geriausio šampano.

Kompanijos „M&S“ produkcijos kūrėja Claire Hodgson neabejoja: „Pastebime ryškią tendenciją, kad popietės arbata vėl tampa socialiniu reiškiniu. Daugelis viešbučių ir restoranų į tai atsižvelgia, o televizijos kulinariniai šou sustiprino populiarumą ir pavertė popiečio arbatą proga. Tai malonu visoms amžiaus grupėms ir puikiai tinka ne tik gimtadieniams, jubiliejams ir mergvakariams, bet ir neformaliems šeimos ar draugų susibūrimams“.

Štai 2017 metų popiečio arbatos tendencijos.

Teminės arbatos

Tradicija yra tradicija, tačiau vis labiau populiarėja teminės arbatėlės. Ir tai tik dar labiau skatina visur esanti konkurencija.

Išprotėjusio skrybėlininko popiečio arbata viename restorane Londone yra vienas geriausių variantų, o štai vienas restoranas Devone kiekvieną metų mėnesį rengia vis kitai temai skirtus arbatos gėrimus, tokius kaip „Gražuolė ir pabaisa“ ar įkvėptas knygos „Paslaptingas sodas“ („The Secret Garden“)!

Nuo mados neatsilikti siekiančios damos skuba į Londono viešbutį „Berkeley Hotel“, kuriame skanėstų meniu keičiasi kas šešis mėnesius, o ir patys desertai pateikiami stilingų formų, atspindinčių dabartines mados tendencijas.

Itališkas renesansas

Panašu, kad kiekvienas naujas šiuo metu duris atveriantis Londono restoranas orientuojasi į kokį nors regioninio itališko maisto aspektą, tad visiškai nenuostabu, kad itališko maisto renesansas pastebimas ir konditerijos srityje.

Išbandykite tiramisu, garsiuosius itališkus ledus arba pasigaminkite naminius ledus.

Metas popiečio arbatai: patys skaniausi saldumynai prie jos
© Shutterstock nuotr.

Sveikuoliški desertai

Jei maitinatės sveikai ir sugebate atsispirti kreminiams desertams, popiečio arbatą galite pagerinti gabalėliu cukinijų pyrago, saldžiųjų bulvių desertu ar kitu skanėstu iš vaisių ir daržovių.

Metas popiečio arbatai: patys skaniausi saldumynai prie jos
© Shutterstock
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pasaulio nepripažintoje Europos „šalyje“ klesti komunizmas: vietiniams negalima išvykti, o turistams – fotografuoti (85)

Yra tokia vieta Europos žemėlapyje, kurioje nesuprantamais būdais klesti komunizmas . Visos...

Tiekėjai kyla prieš vieną didžiausių pirkėjų (35)

Lietuvos daržovių augintojų asociacija planuoja skųstis atsakingoms institucijoms vieno iš...

Putino slaptųjų misijų Ukrainoje ir Sirijoje vado lėktuvas išskrido iš Lietuvos: buvo taisomas Žiemelio įmonėje patikslinta 18:23 (217)

Penktadienį dėl techninių problemų Lietuvoje priverstinai nusileidęs artimo Vladimiro Putino...

Vaida Kurpienė: jokiais laikais nevalgėme tiek daug mėsos (2)

Kad ir kokia aktuali atrodytų aplink vis eskaluojam sveikos mitybos tema, Lietuvoje padėtis ne tik...

Metų seklys: sukčius geriausiai atbaido frazė „Aš neturiu pinigų“ (10)

DELFI, bendradarbiaudamas su Lietuvos policija, tęsia kasmetinį pasakojimų ciklą „ Metų seklys...

Varšuvos universiteto profesorė įspėja: po Prezidento rinkimų Lietuvos gali laukti nelinksmas scenarijus (143)

Nerimą turėtų kelti ne tik realios valdžios galimybės čia ir dabar primesti savą valią,...

35 kg antsvorio atsikračiusi Aušra Kilkuvienė renginyje - sunkiai atpažįstama (3)

Pirmą kartą prie vakarienės tamsoje stalo svečiai rinkosi 1999 metais Ciuriche, Šveicarijoje, kai...

Naujo „Audi A6“ testas: ar tai – lietuvio svajonių automobilis? (4)

Na, pasakykite man, koks žmogus nenorėtų išbandyti naujausio „ Audi A6 “? Jau aštuntą kartą...

Mišką paskandinęs ežeras spalvą keičia 2 kartus per metus

Pažintį su Tytuvėnų regioniniu parku siūlome pradėti nuo 21 metro aukščio bokšto, kuris...