Popiečio arbata daugelyje šalių yra amžiais puoselėjama tradicija. Ypač Anglijoje. Elegantiški vieno kąsnio sumuštiniai, burnoje tirpstantys pyragaičiai ir meistriškai paruoštas puodelis arbatos – kas gali būt geriau atėjus popietei, klausia dailymail.co.uk.
© Shutterstock nuotr.

Tačiau vis labiau populiarėjant įvairiems kulinariniams televizijos šou ir augant žmonių norui išbandyti naujus ingredientus ir skonius, paprasto biskvitinio pyrago jau neužtenka. Laimei, nauja popiečio arbatos gėrimo banga teigiamai atsiliepė ir desertinės lėkštės turiniui, o tai reiškia, kad pyragaičiai, keksai ir tortai sugrįžo į mūsų meniu ir juos valgyti dabar yra madingiau nei bet kada anksčiau.

Tik pagalvokite apie prancūziško torto „Opera“ gabalėlius, ką tik iš orkaitės ištrauktus paplotėlius su konservuotais vaisiais ar „Instagram“ nuotraukos vertus mažyčius migdolinius orinukus (angl. macaroon) su puodeliu egzotiškos arbatos ar taure (o gal dviem) geriausio šampano.

Kompanijos „M&S“ produkcijos kūrėja Claire Hodgson neabejoja: „Pastebime ryškią tendenciją, kad popietės arbata vėl tampa socialiniu reiškiniu. Daugelis viešbučių ir restoranų į tai atsižvelgia, o televizijos kulinariniai šou sustiprino populiarumą ir pavertė popiečio arbatą proga. Tai malonu visoms amžiaus grupėms ir puikiai tinka ne tik gimtadieniams, jubiliejams ir mergvakariams, bet ir neformaliems šeimos ar draugų susibūrimams“.

Štai 2017 metų popiečio arbatos tendencijos.

Teminės arbatos

Tradicija yra tradicija, tačiau vis labiau populiarėja teminės arbatėlės. Ir tai tik dar labiau skatina visur esanti konkurencija.

Išprotėjusio skrybėlininko popiečio arbata viename restorane Londone yra vienas geriausių variantų, o štai vienas restoranas Devone kiekvieną metų mėnesį rengia vis kitai temai skirtus arbatos gėrimus, tokius kaip „Gražuolė ir pabaisa“ ar įkvėptas knygos „Paslaptingas sodas“ („The Secret Garden“)!

Nuo mados neatsilikti siekiančios damos skuba į Londono viešbutį „Berkeley Hotel“, kuriame skanėstų meniu keičiasi kas šešis mėnesius, o ir patys desertai pateikiami stilingų formų, atspindinčių dabartines mados tendencijas.

Itališkas renesansas

Panašu, kad kiekvienas naujas šiuo metu duris atveriantis Londono restoranas orientuojasi į kokį nors regioninio itališko maisto aspektą, tad visiškai nenuostabu, kad itališko maisto renesansas pastebimas ir konditerijos srityje.

Išbandykite tiramisu, garsiuosius itališkus ledus arba pasigaminkite naminius ledus.

Metas popiečio arbatai: patys skaniausi saldumynai prie jos
© Shutterstock nuotr.

Sveikuoliški desertai

Jei maitinatės sveikai ir sugebate atsispirti kreminiams desertams, popiečio arbatą galite pagerinti gabalėliu cukinijų pyrago, saldžiųjų bulvių desertu ar kitu skanėstu iš vaisių ir daržovių.

Metas popiečio arbatai: patys skaniausi saldumynai prie jos
© Shutterstock
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Blėstanti tautos meilė prezidentei: kur Grybauskaitė padarė klaidą (325)

Politiniai skandalai jau trečią mėnesį iš eilės mažina prezidentės Dalios Grybauskaitės...

Strazdauskaitės budeliai išreiškė sunkiai suvokiamą norą (36)

Penktadienį Kauno apygardos teisme numatyta pradėti Lietuvą sukrėtusios žmogžudystės bylos...

Liko tik vienas balsavimas: kaip keisis algos, išmokos ir mokesčiai papildyta (76)

Penktadienį Seimo nariai po svarstymo pritarė įstatymų projektams, kuriais keičiamos įmokos „...

Degalinės reklamoje – Joninių sveikinimas su užuomina į prievartavimą (44)

Degalinių tinklas EMSI prieš Jonines nusprendė klientams išsiųsti vulgaraus turinio reklaminę...

Tėvu tapusiam Gražuliui – dovanos Seimo salėje (228)

Penktadienį Seimo salėje konservatorė Agnė Bilotaitė pasveikino Petrą Gražulį susilaukus...

„Barcelonos“ taikinyje atsidūrė ir „Žalgirio“ aukštaūgis Brandonas Daviesas (7)

Keviną Pangosą iš Kauno „Žalgirio“ persiviliojusi „Barcelonos“ komanda gali bandyti...

Seimas linkęs branginti kaitinamas ir elektronines cigaretes (11)

Seimas penktadienį po svarstymo nusprendė akcizais apmokestinti elektronines cigaretes.

Popiežiaus vizitas Lietuvoje: skelbiama, kur bus galima jį pamatyti (1)

Iki popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje liko lygiai trys mėnesiai. Kaip skelbia Vilniaus...

Šefo Deivydo Praspaliausko vasaros receptas: nesunkiai paruošiama išskirtinio skonio sriuba (6)

Karštą vasaros dieną vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas siūlo...

Žygimantas Gečas su šeima atkūrė prieš 20 metų darytą kadrą: pasikeitėm šiek tiek? (8)

Šiuo metu šeimos pagausėjimo su žmona, dainininke Anžela Adamovič laukiantis „X Faktoriaus“...