Tačiau vis labiau populiarėjant įvairiems kulinariniams televizijos šou ir augant žmonių norui išbandyti naujus ingredientus ir skonius, paprasto biskvitinio pyrago jau neužtenka. Laimei, nauja popiečio arbatos gėrimo banga teigiamai atsiliepė ir desertinės lėkštės turiniui, o tai reiškia, kad pyragaičiai, keksai ir tortai sugrįžo į mūsų meniu ir juos valgyti dabar yra madingiau nei bet kada anksčiau.
Tik pagalvokite apie prancūziško torto „Opera“ gabalėlius, ką tik iš orkaitės ištrauktus paplotėlius su konservuotais vaisiais ar „Instagram“ nuotraukos vertus mažyčius migdolinius orinukus (angl. macaroon) su puodeliu egzotiškos arbatos ar taure (o gal dviem) geriausio šampano.
Kompanijos „M&S“ produkcijos kūrėja Claire Hodgson neabejoja: „Pastebime ryškią tendenciją, kad popietės arbata vėl tampa socialiniu reiškiniu. Daugelis viešbučių ir restoranų į tai atsižvelgia, o televizijos kulinariniai šou sustiprino populiarumą ir pavertė popiečio arbatą proga. Tai malonu visoms amžiaus grupėms ir puikiai tinka ne tik gimtadieniams, jubiliejams ir mergvakariams, bet ir neformaliems šeimos ar draugų susibūrimams“.
Štai 2017 metų popiečio arbatos tendencijos.
Teminės arbatos
Tradicija yra tradicija, tačiau vis labiau populiarėja teminės arbatėlės. Ir tai tik dar labiau skatina visur esanti konkurencija.
Išprotėjusio skrybėlininko popiečio arbata viename restorane Londone yra vienas geriausių variantų, o štai vienas restoranas Devone kiekvieną metų mėnesį rengia vis kitai temai skirtus arbatos gėrimus, tokius kaip „Gražuolė ir pabaisa“ ar įkvėptas knygos „Paslaptingas sodas“ („The Secret Garden“)!
Nuo mados neatsilikti siekiančios damos skuba į Londono viešbutį „Berkeley Hotel“, kuriame skanėstų meniu keičiasi kas šešis mėnesius, o ir patys desertai pateikiami stilingų formų, atspindinčių dabartines mados tendencijas.
Itališkas renesansas
Panašu, kad kiekvienas naujas šiuo metu duris atveriantis Londono restoranas orientuojasi į kokį nors regioninio itališko maisto aspektą, tad visiškai nenuostabu, kad itališko maisto renesansas pastebimas ir konditerijos srityje.
Sveikuoliški desertai