aA
Sunku įsivaizduoti gražiausias metų šventes be gardžiųjų meduolių. Tik nenustebkite – būtent dabar pats metas ruošti kalėdinių meduolių tešlą.
© Shutterstock nuotr.

Kuo ilgesnį laiką ji bręsta, tuo yra geriau. Sakoma, jog tam, kad meduoliai įgytų reikiamą skonį, tešla turėtų pastovėti mažiausiai 6 savaites.

Tešlai reikės: 500 g medaus, 2 stiklinių cukraus, 250 g sviesto, 1 kg ir 1 stiklinės miltų, 4 kiaušinių, 3 arbatinių šaukštelių nubrauktos sodos, 0,5 stiklinės pieno, žiupsnelio druskos, 1 stiklinės smulkintų graikinių (ar lazdyno) riešutų, 0,5 stiklinės sutarkuotos apelsino žievelės, 0,5 stiklinės razinų, 1 kupino šaukšto kakavos, 2 arbatinių šaukštelių imbiero ir cinamono, 0,5 arbatinio šaukštelio nubrauktų juodųjų pipirų, meduolių prieskonių.

Kaip paruošti? Medų, cukrų ir sviestą pakaitinkite. Kai sviestas ištirpsta ir skysta masė pravėsta, sudedami likę produktai. Tada viskas išmaišoma iki vienalytės masės. Indas uždengiamas lininiu rankšluostėliu, patalpinamas į šaldytuvą ir laikomas iki Kalėdų. Po to kepame meduolius kaip įprasta. Tiesa, jų jau nebereikia iškepus palaikyti, kad suminkštėtų.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ušackas pranešė, kad pralaimėjęs Šimonytei partinius rinkimus, Prezidento posto nesiektų (137)

Prie Prezidento rinkimų starto linijos – ir Ingrida Šimonytė . Ką pasirinks TS–LKD: ją ar...

Karbauskis už Grybauskaitės pasiūlymo mato kyšančias farmacininkų ausis (521)

Tikrasis prezidentės pateiktų priemonių konkurencingumui didinti tikslas yra sustabdyti planus dėl...

Lietuviai nukeliavo į turistų aplenkiamą Iraną: šiurpių mirties bausmių vieta stebino svetingumu (38)

Keliauti į Iraną sugalvojau tada, kai perskaičiau daug informacijos apie tenykščius žmones, jų...

Broliai Ballai autobusu grįžo į Lietuvą (5)

Sausio mėnesį krepšininkai Lamelo ir LiAngelo Ballai atvyko į Lietuvą. Tuo metu Vilniaus oro...

Nekaltas pirkinys oro uosto užkandinėje baigėsi tragedija (15)

Viena mergina mirė nuo stiprios alergijos sezamams, kai oro uosto kavinėje „Pret a Manger“,...

Putinas pateikė savo versiją dėl lėktuvo numušimo Sirijoje Kremlius išplatino viešą pareiškimą (254)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu pareiškė...

Per žiniasklaidos dieną Valančiūnas driokstelėjo: galime išspardyti kitų užpakalius (3)

Toronto „Raptors“ žiniasklaidos diena neaplenkė ir komandos vidurio puolėjo 26 metų Jono...

Lengviausias būdas iššveisti pridegusį puodą: jokio mirkymo – prireiks tik vienos priemonės (20)

Kam gi nepasitaiko, kad ruošiant maistą pora minučių, kurioms žūtbūt prireikia pasitraukti nuo...

Didelė audra: kur laivams saugiau – uoste ar atvirame vandenyje? (3)

Laivai audrų vengia. Jų krovinys yra brangus, įgula – neišmatuojamai vertinga, o laikas –...

Karšta kaip liepsna: Australijos ugniagesiai kalendoriui fotografavosi su gyvūnėliais (19)

Nuo 1993-ųjų Australija kiekvienais metais džiugina viso pasaulio moteris – šių metų leidinys...