Labai paprastai pagaminamas ir labai žavus, skanus bei pavasariškas mėsos žiedas šventiniam Velykų stalui.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Produktai:

1 kg maltos mėsos (kiaulienos- jautienos, ar vištienos, ar kalakutienos, ką mėgstate)
250 g apdžiūvusio batono
0.5 litro pieno
2 kiaušinių
10 putpelių kiaušinių
didelio svogūno
1 morkos
2 česnakų skiltelių
petražolių
druskos, pipirų
150 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 kiaušinio aptepimui

Kaip gaminti:

1. Batoną išmirkykite piene, nusunkite ir dėkite į didelį dubenį prie mėsos. Kiaušinių trynius įmaišykite į mėsą.

2. Putpelių kiaušinius kietai išvirkite, perliekite šaltu vandeniu, nulupkite.

3. Svogūną supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite stambiai, česnaką sutraiškykite ir kelias minutes pakepkite ant aliejaus.

4. Daržoves supilkite į mėsą, berkite žalumynus, gardinkite druska ir pipirais, mėgstamais prieskoniais. Gerai išmaišykite.

5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo. Atsargiai įmaišykite į mėsą.

6. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis suformuokite mėsos žiedą. Vienodais tarpais įspauskite putpelių kiaušinius ir gražiai užlyginkite.

7. Mėsos žiedą puoškite iš sluoksniuotos tešlos išpjautomis gėlytėmis ar kitomis figūrėlėmis.

8. Visą žiedą, kartu su tešlos figūrėlėmis aptepkite kiaušinio plakiniu.

9. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Jei pradėtų svilti, pridenkite folijos lapu.

Skanaus!

Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Orai: po trumpo lietaus temperatūra pašėlusiai kils – galimas 30 laipsnių karštis (4)

Itin gražiais ir šiltais orais lepinusi gegužė nesiliaus mūsų stebinti ir toliau. Savaitės...

Odontologės įspėja: neatlikus įprastos procedūros, gresia baisios ligos ir byrantys dantys (141)

Kada paskutinį kartą jums buvo atlikta burnos higienos procedūra? Odontologės įspėja, kad...

Priverstinė emigracija į Norvegiją neatšaldė svajonės laimę kurti Lietuvoje (75)

Po studijų kelių įmonių biuruose dirbusi Vaida Juodževičiūtė metė sau iššūkį ir prieš...

6 priežastys atsisakyti „Chrome“ naršyklės (157)

Naršyklė yra nepakankamai saugi, greičiau iškrauna nešiojamojo kompiuterio bateriją, perduoda...

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas užfiksuotas pikantiškoje vietoje (106)

Antradienio vakarą Druskininkų miesto meras Ričardas Malinauskas leido kartu su šimtais...

Mitais apipinti Balio paplūdimiai vilioja ir atstumia (9)

Balio salą gaubia daugybė senųjų ir modernių mitų. Vienas garsiausių – kad į šią salą...

DELFI skaitytojai atvėrė namų duris: pamatykite, kaip jie gyvena (19)

Konkursas „Interjeras, kurį sukūriau pats“ paskatino daugybę DELFI skaitytojų pasidalinti savo...

Kodėl meluojame, kalbėdami apie seksą? (10)

Daugybę metų visuomenėje gyvuoja stereotipas, bylojantis apie tai, kad vyrai turi gerokai daugiau...

Kilniaširdiškas keturmečio poelgis sugraudino daugelį (2)

Austinas Perine‘as, keturmetis iš Birmingamo, Alabamos valstijos, tapo tikra vietos įžymybe, kai...

Neišnaudotų resursų dar turintis Maksvytis: tikiuosi, duosime gerą kovą „Lietuvos rytui“

Klaipėdos „Neptūnas“ nors ne tiesiausiu keliu, tačiau galingu akordu užbaigė...