aA
Šie mėsos kukulaičiai ne tik gardūs, bet ir nuotaikingai spalvoti - juos puošia paprika ir įvairūs žalumynai.
Mėsos kukuliai
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms jums reikės:

300 g maltos kiaulienos,
300 g maltos jautienos,
200 g duonos,
30 g rūkytos šoninės,
1 nedidelės raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
4 svogūnų laiškų stiebų su galvutėmis,
1 svogūno galvutės,
1 česnako skiltelės,
1 valg. šaukšto sviesto,
1 kiaušinio,
2 valg. šaukštų kapotų petražolių,
pusės šaukštelio druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų aliejaus.

Duoną išmirkykite vandenyje ir gerai nuspauskite. Rūkytą šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir smulkiai supjaustykite.

Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Svogūno galvutę ir česnako skiltelę nulupkite, smulkiai sukapokite ir iki skaidrumo pakepinkite įkaitintame svieste. Po to truputėlį atvėsinkite.

Nuspaustą duoną sutrinkite ir sumaišykite su česnakų mišiniu, rūkytos šoninės gabalėliais, smulkinta saldžiąja paprika, svogūnų laiškų žiedeliais, kapotomis petražolėmis ir malta jautiena bei kiauliena. Į mėsos masę įmuškite kiaušinį. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską dar kartą išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Drėgnomis rankomis sukočiokite kukulaičius ir šešias minutes kepkite iš visų pusių, kol šie gražiai apskrus. Prie mėsos kukulaičių patiekite pomidorų padažą ir bulvių košę.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Mažas ir visų pamirštas regionas, kurio vertė Kremliui – neįkainojama: mes bijome kalbėti (37)

Kad išvengtų sankcijų, Kremlius suka aplinkkeliais: naudojantis šalia Juodosios jūros esančiu...

Mažo Šveicarijos miestelio triumfas ir tragedija: geriausiais laikais „Ferrari“ ir „Porshe“ net nebuvo prabanga (2)

Sparčiai tiksint laikrodžiui ir artėjant „Brexit“ valandai, Europos miestai varžosi...

Šaltis jau greit sukaustys Lietuvą: ruoškitės – bus ir sniego pusnų (21)

Sekmadienio naktį maloniai paspaus šaltukas ir kai kur truputį pasnigs. Rimtesnio sniego sulauksime...

Žemė atakuoja Marsą: mokslininkai papasakojo, kokie pavojai tyko žmonių Raudonojoje planetoje (38)

Turbūt daugelis matėte filmų apie taikius Žemės gyventojus atakuojančius agresyvius marsiečius....

Nepilnametės išžaginimas mokyklos personalo nesukrėtė: visos jos čia tokios (201)

Stūmė, spyrė kojomis, kando. Prievartautojas atsitraukė, tačiau grįžo ir su visa jėga...

Praėjus 32 metams po mažamečių nužudymo trūko žudiko kantrybė teisme paskelbta siaubą keliančių nuotraukų (32)

Didžiojoje Britanijoje paskelbtas nuosprendis didžiulio atgarsio visuomenėje sulaukusioje byloje:...

Ne visi pedagogai verti šio vardo: šaukštas deguto sugadino medaus statinę (59)

Įžengusius į kabinetą rimtomis akimis nužvelgia trys iškiliausi Lietuvos partizaninių kovų...

Vytautas Landsbergis: negalima žiūrėti į gerovę tik iš ekonominės perspektyvos (2414)

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS–LKD ) garbės pirmininkas,...

Kristina susirūpino, ką valgo, kai smarkiai susirgo: pakeitusi kelis dalykus, dabar jaučiasi puikiai (24)

Vilnietė Kristina Bondar sveika mityba susidomėjo stipriai sušlubavus sveikatai. Moteris buvo...

7 raudonosios arbatos privalumai (8)

Raudonoji ( rooibo s) arbata – tai raudonoji žolelių arbata, gaminama iš fermentuotų...