6 – 8 porcijos

Produktai:

1 litras mėsos sultinio,
1 kilogramas lieso jautienos faršo,
250 gramų kiaulienos dešrelių,
2/3 stiklinės ryžių,
1 kiaušinis,
50 ml pieno,
2 dideli svogūnai,
sauja alyvuogių be kauliukų,
800 gramų savo sultyse konservuotų pomidorų,
250 aštraus pomidorų padažo,
4 žalio baziliko šakelės,
1/2 stiklinės kukurūzų miltų,
po pusę šaukštelio džiovinto baziliko ir raudonėlio,
1/4 česnako miltelių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
.

Kaip gaminti:

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Pusę sumaišykite puode su smulkintomis alyvuogėmis, pomidorų padažu, pomidorais su savo sultimis, sultiniu ir džiovintomis žolelėmis bei pipirais. Kai užvirs, virkite ant silpnos ugnies 20 min.

Sumaišykite jautienos faršą su iš apvalkalo išimtomis dešrelėmis, pienu, išplaktu kiaušiniu, kukurūzų miltais, smulkintomis baziliko šakelėmis, įberkite druskos, pipirų, česnako miltelių.

Šlapiomis rankomis suformuokite mažus kukulius, sudėkite juos ir ryžius į verdančią sriubą, sumažinkite liepsną iki minimalios ir virkite apie 1 val. Valgykite karštą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)