Produktai 2 porcijoms:

2 lašišos filė gabalėliai,
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis maltos paprikos,
1 šaukštelis maltos kalendros,
2 šaukšteliai maltų kuminų,
1/2 citrinos sultys,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
šparaginių pupelių.

Produktai cukinijų padažui:

1/2 cukinijos,
100 ml lieso jogurto,
1/2 citrinos sulčių,
1 česnako skiltelė.

Daržovių kuskusui:

125 g kuskuso,
150 ml daržovių sultinio,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 svogūnas,
1,5 cukinijos,
1 raudona paprika,
1 česnako skiltelė,
2 saujos šviežių kalendrų.

Kaip gaminti:

1. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, maltą papriką, maltą kalendrą ir pusę maltų kuminų. Supilkite citrinos sultis, įberkite druskos, pipirų. Lašišos filė sudėkite į foliją ištiestą kepimo indą ir aptepkite marinatu. Palikite pastovėti 10 min.

2. Per tą laiką pasigaminkite cukinijų padažą. Sumaišykite jogurtą, smulkintą cukiniją, citrinos sultis ir smulkintą česnako skiltelę, sutrinkite trintuvu. Įberkite druskos, pipirų. Įjunkite orkaitę.

3. Kuskusui su daržovėmis suberkite kuskusą į dubenį, užpilkite jį sultiniu, išmaišykite, uždenkite lėkšte ir palikite pastovėti. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, nuolat maišydami 5 min. pakepkite smulkintus svogūnus, suberkite smulkintas cukinijas, papriką, patroškinkite dar 5 min., tada suberkite smulkintą česnaką ir patroškinkite dar 1 min. Suberkite likusią maltą kalendrą ir kuminus. Suberkite troškintas daržoves į kuskusą kartu trimis ketvirtadaliais smulkintų žalių kalendrų, išmaišykite.

4. Pašaukite lašišą į įkaitintą orkaitę, kepkite 10 – 12 min., paskui apverskite ant kitos pusės ir pakepkite tiek pat laiko. Patiekite su kuskusu su daržovėmis, cukinijų padažu ir garuose virtomis šparaginėmis pupelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)