Marinuoti kelmučiai

1 kg kelmučių
1 l vandens
2 valg.š. cukraus
2 valg.š. druskos
1 valg.š. acto esencijos
Juodųjų pipirų žirneliais
Gvazdikėlių
Česnako
Lauro lapų
Krapų žiedynų

Kelmučius nuvalykite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite 10 min. Nuovirą nupilkite. Grybus užpilkite 1 l verdančio vandens, pridėkite cukraus, druskos, pjaustyto česnako, pipirų, lauro lapų, acto esencijos. Virkite 15 min.

Sudėkite grybus į švarius stiklainius ir užsukite indelius. Laikykite šaldytuve.

Baravykai, marinuoti pagal senovišką receptą

Baravykų
Lauro lapų pagal skonį
4-5 gvazdikėlių
Juodųjų pipirų grūdeliais
Krapų žiedynų
Druskos
Česnako

Marinatui (1 l vandens):

4 arb.š. druskos
3 arb.š. cukraus
0,6 stiklinės stalo acto
Žiupsnelis citrinos rūgšties

Grybus nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite nedideliu kiekiu vandens. Pasūdykite ir virkite 40 min., nugriebdami putas. Išvirusius grybus nukoškite. Grybus kartu su prieskoniais sudėkite į stiklainius.

Pasiruoškite marinatą. Į vandenį suberkite druską, cukrų, actą, citrinos rūgštį ir užvirkite. Karštu marinatu užpilkite grybus. Stiklainius su grybais statykite į puodą su karštu vandeniu. 0,5 l stiklainius sterilizuokite 45 min., 1 l stiklainius – 1 val.
Užsukite dangtelius, stiklainius apverskite ir palikite atvėsti.

Baravykai saldžiarūgščiam marinate

10 kg grybų reikės:

0,5 kg druskos
200 g cukraus
50 ml acto esencijos
Lauro lapų pagal skonį
1,5 l vandens
3 g citrinos rūgšties
Juodųjų pipirų grūdeliais
Česnako pagal skonį
Krapų žiedynų
Augalinio aliejaus
Garstyčių

Grybus nuvalykite, kruopščiai nuplaukite. Didesnius grybus supjaustykite dalimis. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite vandeniu, įdėkite citrinos rūgšties ir virkite 40 min., nugriebdami putas.

Likus 5 min. iki virimo pabaigos, supilkite actą ir pridėkite prieskonių.

Grybus sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Užpilkite marinatu taip, kad jis visiškai užlietų grybus. Ant viršaus užpilkite augalinio aliejaus. Uždenkite stiklainius pergamentiniu popieriumi, išteptu garstyčiomis. Laikykite šaldytuve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)