O pats tortas skaniausias kitą arba dar kitą dieną.

Reikės:

125 g sviesto,
90 g cukraus pudros,
1 didelis kiaušinis,
1 kiaušinio trynys,
125 ml grietinės,
žiupsnelis druskos,
0,5 šaukštelio sodos,
vanilinio cukraus,
400 g miltų.

Kremas:

1200 ml plaktos grietinėlės 36 proc.,
400 g mascarpone sūrio,
200 g cukraus pudros,
1 citrinos šviežiai spaustų sulčių,
3 šaukštai žalios arbatos miltelių.

Lakštams:

Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Grietinę sumaišyti su soda, palikite ilsėtis, tai dvigubai padidins grietinės apimtį. Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išplakti iki purumo. Įdėti kiaušinį, tada kiaušinio trynį, nesustojant plakti.

Pridėti grietinės su soda mišinį, tada miltų, druskos ir užminkykite tešlą. Turėtų būti minkšta ir elastinga tešla. Tolygiai paskirstyti į 15 dalių, apie 57 g kiekvienam.

Tešlą kočioti ant kepimo popieriaus itin plonai. 22–24cm. skersmens formai. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 10–15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Leiskite atvėsti.

Kremui:

Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir žalios arbatos milteliais, įmaišykite maskarponės sūrį, įspauskite citrinos sultis ir įtarkuokite žievelę. Pertepkite kiekvieną lakštą kremu, puoškite pagal fantazija.

Aš gaminau iš pusės normos, nes nereikėjo didelio torto.