Reikės:

1 stiklinės manų kruopų;
1 stiklinės kvietinių miltų;
1 stiklinės kefyro;
1 stiklinės cukraus;
2 kiaušinių;
50 g sviesto;
1 arb. šaukštelio sodos (užgesintos actu).

Sulaistymui:

2 stiklinės pieno,
2 valg. šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus. Taip pat galima naudoti 1,5 stiklinės pieno ir 0,5 stiklinės sirupo iš jūsų mėgstamos uogienės.

1) Sumaišome ištirpintą margariną, cukrų, kiaušinius ir kefyrą.

2) Sudedame miltus, manų kruopas. Išmaišome. Sudedame actu užgesintą sodą. Dar kartą išmaišome.

3) Kepimo formą ištepame sviestu. Pabarstome miltais ir supilame tešlą. Jeigu norite, į tešlą galima įberti razinų ar kitų džiovintų vaisių. Galima įdėti ir smulkiai sutarkuotų morkų.

4) Kepame pyragą 180 laipsnių karščio orkaitėje 30 – 40 minučių. Dantų krapštuku patikriname, ar pyragas iškepęs.

5) Karštą ir iš kepimo formos neišimtą pyragą sulaistome kambario temperatūros saldintu pienu. Cukrų piene ištirpinkite iš anksto, kad jis visiškai ištirptų.

Pyragas tiesiog akyse „sugers“ visą pieną ir taps labai sotus bei pasakiškai skanus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)