**********************************************

SKAITYTOJŲ RECEPTAI

***********************************************

Keksiukai su ananasiniu kremu ir konservuotais persikais

Keksiukams reikės:

1 st. cukraus
125 ml kambario temperatūros sviesto
100 ml pieno
žiupsnelis druskos
2 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
1,3 st. miltų
šlakelis vanilės ekstrakto

Kremui:

30 – 40 g sviesto
1 š. miltų
šlakelis vanilės ekstrakto
50 ml pieno
1 š. cukraus
šiek tiek ananaso
šlakelis citrinos sulčių
konservuoti persikai

Keksiukai gaminami taip. Cukrų ir kambario temperatūros sviestą išmaišyti iki purios masės, įdėti kiaušinius ir vėl išmaišyti. Įdėti miltų, kepimo miltelių ir žiupsnelio druskos mišinį. Išmaišyti. Įpilti pieno ir vėl išmaišyti. Nepermaišyti. Masė turi būti skystoka.
Kepti 20 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Kremo gaminimas. Sviestą prikaistuve išlydyti ir užvirus supilti miltus. Tuo pačiu metu kitame inde užvirinti pieną su cukrumi.
Į verdantį sviestą (ten jau yra ir miltai) supilti verdantį pieną su cukrumi, pilti lėtokai ir maišyti mediniu šaukštu. Įpilti šlakelį vanilės ekstrakto. Supylus dar minutę pamaišyti ir nukelti nuo ugnies, palaukti kol visai atvės, tada išsukti iki purios baltos masės. Įdėti blenderiu susmulkintus ananasus, išmaišyti.
Eigos keisti negalima, t.y. pieną pilti į sviestą, ne atvirkščiai.
Viską virti ant labai mažos ugnies.
Į kremą pabaigoje galima įpilti šiek tiek citrinos sulčių.

Atvėsintus keksiukus aptepti kremu ir papuošti persikų puselių griežinėliais.
Lyg maži torčiukai…

Gerda N.

**********************

Angelų pyragas

Jums reikės:

PYRAGUI:

125g miltų, išsijotų;
6 kiaušinių baltymų;
Šlakelio citrinos sulčių;
175g cukraus;
1 šaukštą vanilės ekstrakto (tinka ir vanilinis cukrus)
1 apelsino žievelės;
1 citrinos žievelės;
Sviesto formai ištepti.
GLAJUI (nebūtina, bet daug skaniau):
150g cukraus pudros;
2 šaukštus apelsino arba citrinos sulčių.

Kaip gaminti:

Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Kepimo formą ištepti sviestu.
Sumaišykite („mikseriu“) kiaušinių baltymus su šlakeliu citrinos sulčių. Maišydami kiaušinius po truputį dėkite cukrų. Maišykite tol kol kiaušinių baltymai bus standūs.

Paimkite kitą indą. Čia sumaišykite miltus su vanile ir citrinos bei apelsino žievele(žievelės yra nebūtinos).

Dabar viską lėtai su šaukštu sumaišykite viename inde.
Viską sudėkite į formą ir kepkite 20-25min.

Kad pasidaryti glajų, Jums reikės cukraus pudrą sumaišyti su sultymis kol pasidarys vientisa masė. Jei neužtenka sulčių išmaišyti, įpilkite jų dar.
Išėmus pyragą apipilkite pyragą glajumi ir leiskite jam nutekėti. Leiskite glajui sustingti prieš teikiant pyragą. SKANAUS!!!

Monika B.

*****************

Šokoladinis pyragas

Ingredientai:

Pyragui:

3 kiaušiniai
250ml cukraus
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
3 šaukštai kakavos miltelių
200ml miltų
130g tirpinto sviesto

Glaistui:

50g sviesto
100 ml cukraus
1 šaukštas kakavos miltelių
1 šaukštas miltų
1 šaukštas pieno

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakite ir gautą masę gerai išsukite su cukrumi (iš kart dėkite ir paprastą ir vanilinį). Po šaukštą berkite kakavą, atsargiai bet gerai išmaišykite. Tuomet įmaišykite miltus. Ir supilkite tirpintą pravėsusį sviestą. Viską gerai išmaišykite, turi gautis graži vientisa masė. Pilkite į sviestu išteptą arba silikoninę kepimo formą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25min.

Kol kepa, ruoškite glaistą. Jis ruošiamas ant silpnos ugnies. Sviestą išlydykite, į jį supilkite cukrų ir patirpinkite. Tuomet berkite kakavą, gerai išmaišykite. Tada miltų eilė. O galiausiai įpilkite pieno (tik nepadauginkite).

Iškepusį pyragą apliekite glaistu. Aš mėgstu viršų papuošti dar kuo nors :)

Skanaus!
Agnė P.

****************

Varškės pyragas su kokoso karūna

Šiemet Velykoms norėjosi ne mielinio, kaip dažniausiai, o gaivesnio pyrago. Puikus pasirinkimas - varškė ir kokosas!

Pyragui reikės:

Pagrindui:

230 g miltų,
130 g sviesto,
2 trynių,
50 g cukraus pudros,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 – 2 šaukštų vandens,
druskos.

Varškės sluoksniui:

1 kg varškės,
40 g vanilinio pudingo miltelių,
100 g cukraus pudros,
50 ml neutralaus skonio aliejaus,
500 ml pieno,
1 kiaušinio,
4 trynių,
vanilės ekstrakto.

Kokosiniam sluoksniui:

130 g kokoso drožlių,
6 kiaušinių baltymai,
50 – 70 g cukraus.

Ruošiame pagrindą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukraus pudra bei druska. Sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą, lengvai pamaišytus trynius, vandenį. Greitai suminkome tešlą, kurią įtiesiame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Subadome šakute ir pašauname į iki 170 °C įkaitintą orkaitę 12 – 15 min.

Varškės sluoksniui permaltą varškę maišome su visais produktais iki vientisos masės ir užpilame ant pagrindo. Vėl pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 45 – 50 min.

Kokosiniam viršiui iki standžių putų išplakame 6 kiaušinių baltymus su cukrumi. Atsargiai įmaišome kokoso drožles ir pyragui likus kepti 10 min. atsargiai sudedame ant jo viršaus. Išlyginame ir pašauname atgal į orkaitę iki viršus gražiai paruduos.

Pyragą atvėsiname kambario temperatūroje ir mažiausiai 3 – 4 val. dedame į šaldytuvą.

Skanaus!
Žydrūnė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)