Pyragėlius galima kepti su šviežiais, marinuotais arba džiovintais grybais - pastaruosius pirmiausia teks išmirkyti, išvirti ir sumalti.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

3 stiklinių miltų,
100g sviesto,
1 kiaušinio,
¾ stiklinės pieno,
2 arbat. šaukštelių sausų mielių (arba 20 g šviežių),
3 valg. šaukštų cukraus,
½ arbat. šaukštelio druskos.

Įdarui:

500 g grybų,
1 svogūno galvutės (didelės),
druskos pagal skonį,
grietinės pagal skonį,
aliejaus kepimui.

Miltus persijokite. Sviestą ir kiaušinį išimkite iš šaldytuvo: produktai turi būti kambario temperatūros, sviestas – minkštas. Tešlos pagrindui pašildykite sviestą, įberkite keletą šaukštų miltų, arbatinį šaukštelį cukraus ir mielių. Viską sumaišykite, uždenkite indą ir palikite 30 min.

Tešlos pagrindas paruoštas, kai skysčio tūris žymiai padidėja ir atsiranda oro burbuliukų. Miltus, suminkštėjusį sviestą, cukrų, druską, kiaušinį ir paruoštą tešlos pagrindą sumaišykite giliame inde ir maišykite tol, kol tešla taps vientisa ir nelips prie rankų. Tešlą perkelkite į gilų indą, uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Įdarui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Vėliau dėkite susmulkintus grybus ir dar pakepinkite. Pagal skonį įdėkite grietinės (apie 2 valg. šaukštus) ir druskos. Keptuvę nuimkite nuo viryklės ir palikite, kol atvės.

Pakilusią tešlą perminkykite, padėkite ant miltais pabarstytos lentos ar stalo ir padalinkite į nedidelius gabalėlius. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite ar suformuokite rankomis ploną paplotėlį.

Kiekvieno paplotėlio centre dėkite po arbatinį šaukštelį (su kaupu) grybų įdaro. Užspauskite kraštelius ir dėkite pyragėlius ant lentos sulipintais krašteliais į apačią. Palikite 1 valandai, kad pakiltų.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite pyragėlius. Aliejų kepant reikėtų keisti keletą kartų, kad pridegę trupinėliai nepriliptų prie kepamų pyragėlių. Iškepę pyragėliai būna gražios, gelsvai - rusvos spalvos. Pyragėlius galima valgyti tiek karštus, tiek ir šaltus.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Galingiausią žmogų Sovietų Sąjungoje pažadino skambutis, šis sureagavo ne iškart: pasekmės buvo tragiškos (55)

Ankstyvą 1986 m. balandžio 26-osios rytą įvyko viena didžiausių atominių katastrofų...

Palangos bare gavusi sąskaitą nustėro (122)

„Jei nebūčiau pastebėjusi, būčiau tiesiog sumokėjusi daugiau nei reikia, nes padavėjas nei...

Joninių laužai Kernavėje skelbia: dienos ima trumpėti (11)

Kur švęsti Jonines? Į šį klausimą vienintelį atsakymą žinantys kasmet traukia į Senąją...

Kraupiais nusikaltimais pažymėta Vilniaus vieta, kur siautė mokytoju troškęs tapti maniakas (73)

Sostinėje esančio Pasakų parko pavadinimą žino net ir kitoje Lietuvos pusėje gyvenantys...

Atmetęs dar vieną pasiūlymą iš už Atlanto Jasikevičius nesiblaškys – lieka „Žalgiryje“ (284)

Po istorinio sezono su Kauno „Žalgiriu“ 42 metų Šarūnas Jasikevičius vos kelias dienas...

Išvardijo, kokios ligos tyko vakarėlių užkandžiuose (4)

Koks vakarėlis, jei ant stalo nėra padėto didžiulio dubens traškučių ir užtepėlių jiems?...

Dramatiška vokiečių pergalė išsaugo pasaulio čempionų kailį incidentas po rungtynių (415)

Šeštadienio vakarą futbolo sirgalių dėmesį kaustė žūtbūtinė titulą ginančių vokiečių...

Septyni Europos nykštukai, kuriuos aplankysite per septynias dienas (7)

Nejaugi nenorėtumėte pasigirti kokią nors valstybę išmaišę skersai ir išilgai? Misija...

Aristokratė, kurią pamilo pats Voltaire’as: aistringa matematikė paviliojo ne tik grožiu, bet ir protu (15)

Emilie du Chatelet buvo talentinga matematikė ir Voltaire’o meilužė. Kartu jie vadovavo Isaaco...

7 vertingi stiliaus patarimai žemo ūgio moterims (19)

„Esu žemaūgė, taigi parduotuvių persirengimo kambariuose neretai atsiduriu su per dideliais...