Todėl visada stengiuosi turėti ką nors pasiruošusi iš maltos mėsos. Šį kartą pasidalinsiu savo maltos mėsos receptu.

PRODUKTAI:

1 kg maltos veršienos
2 riekelės forminės baltos duonos
1/2 stiklinės pieno
1 didesnis svogūnas (apie 200 g)
3 skiltelės česnako (apie 15 g)
2 l dydžio kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
aromatinės druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukšteliai garstyčių su grūdeliais

GAMINIMO EIGA:

Batono riekeles užpilk pienu ir palik, kad gerai prisigertų.

Svogūną ir česnako skilteles nulupk ir kuo smulkiau supjaustyk. Šį kartą labai skubėjau ir supjausčiau svogūną per stambiai. Tai, galiu pasakyti, kad ne kas.

Į indą sudėk maltą veršieną, pjaustytas daržoves, nuspaustas duonos riekeles, įmušk kiaušinius, sudėk prieskonius ir viską gerai išmaišyk.

Dabar iš paruoštos mėsos gali jau gaminti ką tik panorėjusi: kotletus, kukulius, naudoti daržovėms ar grybams įdaryti.

Iš tokio maltos mėsos kiekio man gavosi:

10 nedidelių kotletukų (pagaminau iš karto)

12 įdarytų šampinjonų: nulaužiau grybų kotelius, vidų patepiau pomidorų padažu, įdėjau lydyto sūrelio ir įdariau malta mėsa (užšaldžiau). Paskui belieka tik kišti į orkaitę ir iškepti. Labai tinka vakarienei su daržovių salotomis su šviežiu sūriu arba salotomis su feta.

16 mėsos kukuliukų: kiekvieną kukulį apvoliojau miltuose ir užšaldžiau. Šie kukuliai labai tinka paruošti labai paprastą, greitą, bet skanų patiekalą – maltos mėsos kukulius su pupelėmis.

PATARIMAS: Jei namuose yra, kas nemėgsta svogūnų ir kategoriškai atsisako valgyti bet ką su jais, patariu sutarkuoti. Taip gali „apgauti“ bet kurį. Juokauju! Paprasčiausiai nesimatys svogūnų. Ir kaip sakoma, akys nemato, širdies neskauda...
Maltos mėsos receptas