Reikės:
Triušienos filė 500 g
Makaronai 300 g
Askaloniniai česnakai 1 vnt.
Česnakai 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
Vyšniniai pomidorai 6 vnt.
Salierų stiebai 1 vnt.
Sūris 50 g
Druskos pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Makaronus išvirkite. Supilkite į sietelį ir perpilkite šaltu vandeniu.
Triušieną nuplaukite, smulkiai supjaustykite (galima ir sumalti) ir apkepinkite įkaitintame aliejuje. Suberkite smulkintus česnakus ir viską truputį patroškinkite.
Nedideliame puode užvirkite vandenį, į jį trumpam pamerkite pomidorus, tada juos apipilkite šaltu vandeniu ir nuimkite odeles. Supjaustykite stambiais gabalais.
Salierą nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro dydžio gabalėliais. Salierą ir pomidorus suberkite į bendrą masę ir troškinkite, kol viskas suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Troškintą masę sumaišykite su virtais makaronais. Viską sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje kepkite 40 minučių.
Skanaus!