Riešutų sviestas – daugelio silpnybė. Nors tarp tų žmonių nepatenku, bet kai jo turiu, dažniausiai paskaninu avižinę košę arba tiesiog pakabliuoju vieną kitą šaukštą su mintim, kad nepadauginčiau.
Makaronai su žemės riešutų sviestu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

O panaudoti jį galima išties daug kur. Sausainiai, vištienos marinatai, pyragai, kokteiliai, sumuštiniai. Ir visur kur, o va štai Jums ir makaronai su riešutų sviestu.

Kalbant apie patį riešutų sviesto padažą, atskirai paragavus jis man pasirodė šiek tiek per sūrus, todėl papildomai prieskonių į makaronus ar daržoves nedėjau. Bet viską išmaišius – pats tas!

Beje, vietoje vandens galite naudoti grietinėlę ir jos pilti daugiau. Kai kurie dar deda saliero stiebų, įspaudžia citrinos sulčių, įberia šiek tiek cukraus, žodžiu, pagal šaldytuvo turinį ir pagal norą.

Reikės:

makaronų;
1 morkos;
1 paprikos;
1 svogūno;
3 v.š. žemės riešutų sviesto;
3 v.š. sojų padažo;
5 v.š. karšto vandens;
2 v.š. aštraus padažo (pvz.: adžikos arba tiesiog įberkite šiek tiek čili prieskonių, o galite apsieiti ir be šių dviejų).

Eiga:

Pradedam nuo makaronų virimo. Kol šie verda imamės daržovių.

Nedideliais kubeliais supjaustome daržoves. Suberiame į keptuvę ir patroškiname, kol šios suminkštės.

Tuo tarpu į nedidelį dubenėlį sudedame riešutų sviestą, sojų padažą, čili bei karštą vandenį, viską išmaišome iki vienalytės masės.

Kai daržovės suminkštėja, supilame padažą į keptuvę ir viską išmaišius 1 minutę pakaitiname.

Gautą masę užpilame ant makaronų ir skanaujame.

„Šokiai virtuvėje“
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Lietuvai stojant į turtingųjų klubą, išaiškėjo niūri statistika: „sublizgėjom“ antirekordais   (59)

Turtingųjų valstybių klubu pakrikštytoje Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (...

Palanga išskėstomis rankomis jau laukia poilsiautojų: kokiomis maisto kainomis pasitiko (42)

Kaip privilioti kuo daugiau turistų šiltuoju sezonu, Palangos verslininkai jau gerai apgalvojo....

Savaitgalį laukia gražūs orai, o po jų – fantastiški karščiai (8)

Iškeliaujanti gegužė karščio mėgėjų nenuvils ir toliau: karštas bus ne tik savaitgalis, bet...

Specialistai neteko amo: darželiuose ir mokyklose sviestą pakeis margarinas (294)

„ Sviestas , kur įmanoma, keičiamas aliejumi arba margarinu, kurio sudėtyje sočiųjų riebalų...

Šokiruojantis merginos pagrobimas: gyvą palaidojo po žeme (68)

Barbaros Jane Mackle gyvenimas buvo tikrai kerintis. Daili ir populiari 20 metų mergina buvo Majamyje...

Lietuvos nacionalinės filharmonijos darbuotojų stilius: per koncertus ir po jų – kaip diena ir naktis (15)

DELFI Stilius apsilankė didžiausiame šalies klasikinės muzikos koncertų centre – Lietuvos...

Šaras po pergalės juokavo apie aštuonis kartus operuotą gerklę ir mokė žurnalistus (23)

Kauno „Žalgiris“ be didesnio vargo žengė į Lietuvos krepšinio lygos ( LKL ) pusfinalį....

Sostinėje atgimė vienuolyną su skandalais palikęs baras (20)

Praėjusių metų rugpjūtį baro „ 7 fridays “ darbuotojai staiga turėjo susirinkti daiktus ir...

Vilniuje per susidūrimą sužalotas motociklininkas neteko sąmonės (11)

Vėlų penktadienio vakarą, apie 23.20 val., Vilniaus senamiestyje, Maironio g., susidūrė...

Kitokia pažintis su Berlynu: nuo apleistų CŽV pastatų iki linksmybių šimtamečiame šokių klube (11)

Planuodami atostogas ar trumpas išvykas svetur, dažniausiai renkamės turistų patikrintas,...