Gardus ir sotus patiekalas.
Itališkas maistas, makaronai
© Corbis/Scanpix
4 porcijoms reikės:

4 saldžiųjų paprikų,
1 čili pipiro,
1 svogūno,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
1 skiltelės česnako,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 arbat. šaukšt. džiovintų kalendrų,
250 g mėsos sultinio,
125 g grietinėlės (10% riebumo) ,
250 g maltos mėsos,
400 g makaronų,
mėtų lapelių papuošimui.

Nuplaukite čili pipirus ir saldžiąją papriką. Perpjaukite visus pipirus pusiau, pašalinkite sėklas. Saldžiuosius papriką supjaustykite juostelėmis. Čili pipirą smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką išspauskite spaustuvu.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvų aliejaus ir apkepinkite papriką, čili pipirus, svogūną ir česnaką. Pagardinkite kalendra, supilkite mėsos sultinį ir troškinkite 5 min. ant silpnos ugnies. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Maltą mėsą apkepinkite likusiame alyvų aliejuje, lengvai pamaišydami. Druskos ir pipirų berkite pagal skonį.

Sudėkite daržoves ir troškinkite uždengę 5-10 min.

Makaronus virkite 10-15 min. pasūdytame vandenyje. Nukoškite kiaurasamčiu ir leiskite nusivarvėti. Išdėliokite makaronus į lėkštes, ant viršaus dėkite mėsą ir daržoves.

Patiekalą galima papuošti mėtos lapeliais arba bet kokiais kitais žalumynais.

Patarimas: džiovintus prieskonius, pvz. kalendrą, prieš užberiant reikėtų palaikyti 5-7 min karštame vandenyje, kad sustiprėtų jų aromatas.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Branduolinių povandeninių laivų kapinyne Rusijoje apsilankęs vokiečių žurnalistas: tai, ką išvydau, sukėlė šoką (137)

Vokiečių žurnalistas Michaelis Schmidtas papasakojo apie tai, kaip Šiaurės vakarų Rusijoje,...

Egzotiškas pasiūlymas Palangoje: vietoj įprastų saldumynų – drakono vaisių, kinkanų ir karališkų uogų (14)

Vaisiais iš Tailando, Kosta Rikos, Izraelio, Turkijos bei Lenkijos Palangoje pirmus metus...

Sekmadienį – dar viena proga pasidžiaugti šiluma (19)

Sekmadienio naktis numatoma nepastoviai debesuota, be lietaus. Vėjas silpnas. Antroje nakties pusėje...

Saugojosi, bet pastojo: apie gyvybei pavojingą negimdinį nėštumą įspėjo ne vienas simptomas (34)

Į DELFI redakciją kreipėsi skaitytoja, norėdama pasidalinti savo istorija. Ji viliasi, kad kitoms...

Kemzūros prognozė nepradžiugins „Žalgirio“ sirgalių: tai sportas, kitaip nebūna (66)

Laiko patikrintas Kęstučio Kemzūros ir Davido Blatto duetas, panašu, ruošia dirvą dar vienam...

Princas George'as švenčia 5 metų gimtadienį: kokią mielą pravardę mažylis turi namuose? (7)

Šiandien, liepos 22 d., Kembridžo mažajam princui George'ui sueina penkeri metai. Šią sukaktį...

Minią sujaudino „The Prodigy“ narių poelgis pasirodymo metu (11)

Ko gero labiausiai lauktas pasirodymas „ Positivus “ festivalyje pateisino visus lūkesčius. „...

Prabilo dar viena su „Alfa vyru“ pasimatyme buvusi mergina: bandė bėgti, bet jis ją sekė (316)

„Ėjau į troleibusą, jis iš paskos“, – apie bandymą pasprukti nuo „Alfa vyro“ Airino...

Visa tiesa apie nuolaidų korteles: kam jos iš tiesų naudingos? (157)

Lojalumo kortelės Lietuvoje atsirado prieš gerus 11 metų ir šiandien jau nieko nebestebina, kad...

Išskyrė 9 akivaizdžiausius partnerių neištikimybės ženklus: juos pajutus, reiktų sunerimti (23)

Vyrus ir moteris į neištikimybę pastūmėja skirtingos priežastys, tačiau ir vieni, ir kiti...