500 g kiaušininių makaronų,
3 šaukštai saulėgrąžu aliejaus,
2 šaukštai sezamų sėklų aliejaus,
1 skiltelė spausto česnako,
1 šaukštas riešutų sviesto,
1 labai smulkiai supjaustytas žaliasis čili pipiras,
3 šaukštai skrudintų sezamų sėklų,
4 šaukštai sojos padažo,
½ šaukštelio citrinos sulčių,
4 šaukštai smulkintos šviežios kalendros,
druska ir pipirai.

Gaminimo būdas:

1. Sudėkite makaronus į puodą su verdančiu vandeniu ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Uždenkite ir leiskite 6 min pastovėti (vieną kartą pamaišykite).

2. Paruoškite padažą: dubenėlyje iki vientisos masės sumaišykite saulėgrąžu ir sezamų sėklų aliejų, česnaką ir riešutų sviestą. Tada suberkite čili pipirus, sezamų sėklas, supilkite sojos padažą, įlašinkite citrinos sulčių, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.

3. Makaronus nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį. Įmaišykite padažą, kalendrą ir patiekite, kol neataušo.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją