aA
Tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga jau šeštą kartą tradiciniame vakarėlyje-konkurse dalyvavę lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai šiemet prisiminė vaikystės patiekalų skonius ir ieškojo modernių jų interpretacijų.
© J.Mižutavičiūtės nuotr.

„Nors kiekvienas tinklaraštį kuria iš savo virtuvės, tačiau gaminti kartu ir dalintis maisto gaminimo džiaugsmu, idėjomis ir aptarinėti skonius bei kulinarijos naujienas yra kur kas smagiau. Tad kiekvienais metais su nekantrumu laukiame šio renginio, kur susitinkame būrį bendraminčių, gaminame, ragaujame, pasitariame ir vienas iš kito pasimokome“, - sako kulinarijos tinklaraštininkų „Debesys“ redaktorė Asta Eigėlytė-Gunnarsson.

Kulinariniame lofte „ČiopČiop“ susirinkusiems renginio dalyviams gastronominių potyrių kūrėjos „Less Table“ paruošė dvi temines staigmenas – užkandžiui paruoštos riestainių formos spurgos buvo sumautos ant specialių lazdų. Instaliacijos idėją paaiškino užrašas: „savo dalinti – kito imti“. Kitas vaikystės vasaras primenantis saldus užkandis – braškės – buvo suvertos ir pakabintos virš dviejų stalų, kviečiančių „braškę – nudžiauti, grietinėle paslėpti“.

Paragavę šių užkandžių, keliolika maisto gaminimo entuziastų, pasiskirsčiusių į komandas, per kelias valandas pagamino šių metų užduotį „Modernūs vaikystės skoniai“ atitinkančius patiekalus.

Pirmą kartą tradiciniame renginyje dalyvavusi tinklaraščio Nidosreceptai.lt ir knygos „Izraelio skoniai: šventė ir kasdiena“ autorė Nida Degutienė, padedama savo draugės ir „Debesų“ projektų Delijos Milašiūtės pagamino bazilikų lietinius su špinatų ir ožkos sūrio įdaru.

Indrė Sasnauskaitė (GPmagija.blogspot.com) su komanda keptuvėje keptus švilpikus pagardino kmynais ir prie jų patiekė varškės-krienų padažą ir rūkytą lašišą.

Tinklaraščio Storaspomidoras.lt autorė Giedrė Gižaitė mėgstamuose mamos kalakutienos kotletuose su cinamonu razinas pakeitė morkomis ir svogūnais, o prie jų patiekiamą bulvių košę pagardino špinatais.

Dovilė ir Mantas Bajaliai (Bajaliai.pepa.lt) kartu su drauge Simona (mukatanas.blogspot.com) šaltą braškių sriubą patiekė su marcipano-rikotos pyragaičiu, o patiekalą papuošė ant smilgos suvertomis šilauogėmis.

Tinklaraščio Dumenuliai.blogspot.com autorė Neringa Glebovė iš biskvitinių blynelių su grietinėle ir braškėmis sutepė tortą.

Iliustracijas receptams sukūrė Forellesreceptai.lt tinklaraštininkės Skirmantės Mockevičienės dukra Irmantė.

Kadangi receptai buvo itin skirtingi ir juos vertinti lyginant sudėtinga, šių metų prizo – sportinio „Electrolux“ plaktuvo laimėtojas buvo ištrauktas burtų būdu. Juo tapo ne viename maisto tinklaraštininkų konkurse pasižymėjusi I.Sasnauskaitė. Kartu pagamintais patiekalais pasivaišinusiems tinklaraštininkams buvo įteiktos „Marks&Spencer“ dovanos.

Kulinarinį vakarėlį tarptautinės tinklaraštininkų dienos kasmet rengia „Electrolux“, kurio partneriu šiemet tapo kulinarijos tinklaraštininkų žurnalas „Debesys“. Praėjusių metų vakarėlio tema buvo „Kulinarinės miško pasakos“, 2013 - „Moderni lietuviška virtuvė“, 2012 - „Prieskonis, kuris mane įkvepia“, 2011 m. – Joninių nakties užkandžiai, 2010 m. – salotos „Skandalas skrybėlėje“.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Tarptautiniame kontrabandos tinkle įsipainiojo lietuviai: genialus planas apeiti Rusijos sankcijas (105)

Šeštame aukšte esančiame bute Sankt Peterburgo Lenino prospekte Nastia Loškina ant virtuvės...

Gyventojai prezidentei už darbą surašė pažymius: kokia Grybauskaitė liks atmintyje? (249)

Per beveik dešimt metų prezidentės Dalios Grybauskaitės populiarumo kreivė nukrito daugiau negu...

Lustų rinka smigo žemyn: 400 mlrd. dolerių vertės pramonės klestėjimas eina į pabaigą (16)

Nuostoliai lustų gamintojų rinkoje praėjusią savaitę tęsiasi, ypač po to, kai JAV...

Dvejus metus nelaiminčios rinktinės vedlys posto palikti neskuba: ne laikas apie tai kalbėti specialiai DELFI iš Belgrado (37)

Pirmas Tautų lygos turnyras lietuviams prisvilo: C divizione 4 grupėje Lietuvos futbolo rinktinė...

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (1703)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Monikai Šalčiūtei nenusisekė romanas su Donatu Motiejūnu: buvau apgauta, buvo daug melo (81)

Daugeliui vis dar yra paslaptis, kaip žmonės uždirba pinigus socialiniuose tinkluose dėdami savo...

Naujo „Mercedes-Benz G63 AMG“ testas: kam rūpi bekelė – kalbame apie įvaizdį už 180 tūkst. eurų (17)

Garsiausia „ Mercedes-Benz “ gamos ikona galima laikyti G klasę. 39-erius metus gaminamas...

Darbe – kaip namuose: kas turi užtikrinti gerą savijautą dirbant biure

Ekspertai vieningi: šiuolaikiniai darbdaviai, norintys pritraukti ir išlaikyti talentus savo...

Studentų gyvenimas tarpukariu: „karvė ar studijos?“, išradingi „versliukai“ ir noras maištauti (1)

Studentų gyvenimas visuomet buvo apaugęs mitais ir stereotipais. Nuo mamos kotletų, įdėtų į...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (43)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...