Švelnus ir aromatingas žuvies patiekalas.
© kulinare.lt

Ingredientai:

1 kg lydekos
4 pomidorai
30 g bazilikų
200 g grietinėlės
2 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
0,5 v.š. citrinos sulčių
4 skiltelės česnako
druska ir pipirai

Gaminimas:

Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu, kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.

Kol žuvis verda, kubeliais supjaustome pomidorus, susmulkiname česnaką ir bazilikus.

Grietinėlę sumaišome su miltais.

Baigiant išvirti žuviai, sudedame sviestą, beriame dar truputi druskos ir pipirų, sudedame pjaustytus pomidorus, česnakus ir užpilame grietinėle. Atsargiai išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname dar
apie 15-20 minučių.

Iki troškinimo pabaigos likus 5 minutėms, suberiame bazilikus, supilame citrinos sultis ir baigiame troškinti.

Troškintą lydeką patiekiame su virtų ryžių garnyru.

Skanaus!

Receptai, patiekalai ir jų gaminimo patarimai
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kunigėlis: stebuklai sporto srityje įmanomi – „Žalgiris“ padarė tai, kas Kremliui tikrai nepatiks netiki, kad Šaras treniruos CSKA (39)

Kaip prieš 19 metų Miunchene, taip ir šį sekmadienį Belgrade finišavusį Eurolygos finalo...

Venckienės sūnus nesustoja: amerikiečiams pasakoja, kaip Lietuvoje blogai (70)

Neringos Venckienės sūnus Karolis Venckus intensyviai siekia atkreipti JAV spaudos ir visuomenės...

VSD duomenys: aukštas prokuroras talkino „MG Baltic“ – už tai buvo atsidėkota (341)

Valstybės saugumo departamentas ( VSD ) teigia, kad su koncerno „ MG Baltic “ vadovais...

„Real“ – dešimtame danguje: žvilgsniai į Kijevą, pagarba Kaunui ir linkėjimai Mačiuliui specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (30)

Madrido „Real“ krepšininkai užgaišo ketveriais metais ilgiau nei futbolininkai, kol...

Vilniaus širdyje duris atvėrė „Pacų“ viešbutis, prieš kurio prabangą nublanksta kiti (4)

Šiandien Vilniuje duris atveria penkių žvaigždučių „Pacų” viešbutis , įsikūręs didikų...

Vasaros prognozės: žada karščius ir skęstančius miestus (24)

Šilumai ir gerai nuotaikai nesitraukiant, lietuviai jau pradeda svajoti ir tikėti, kad ši vasara...

Cukriniai runkeliai augintojams nebesaldūs

Cukrinių runkelių supirkimo kainos mūsų žemdirbiams nebegarantuoja saldaus kąsnio, todėl...

Vilniuje dingo jauna trijų vaikų mama (42)

Vilniuje dingo 36 metų Viktorija Šestelinskaja . Trečiadienį ji išėjo iš namų ir niekas...

9 maisto produktai, kurie gali skatinti rėmenį

Ar pavalgius jums dažnai pradeda deginti gerklę ar skrandį? Tai vadinama gastroezofaginiu refliuksu...

Agnės Jagelavičiūtės gyvenime – didžiuliai pokyčiai (103)

Pastaruoju metu Agnė Jagelavičiūtė visus stebina atvirai pasakodama savo įvaizdžio...