aA
Apmąstant kelias reikšmingas šventes, gimė mintis apjungti du pyragų receptus. Pirmasis žavingas tuo, kad gaminamas iš 2 ingredientų – Nutellos ir kiaušinių. Antrasis – tiesiog klasika – vanilinė varškė. Sujungimui panaudojau šermukšnių uogienę, bet tikrai puikiai tiks ir kitų ryškaus skonio uogų – bruknių, spanguolių, aviečių. Rezultatu labai džiaugiuosi, pyragas tirpsta burnoje. Beje, šį pyragą laisvai pagamins net ir minimaliausias virtuvės žinias turintys smaližiai.
© kumucia.com

Reikės:

1 sluoksniui:

350-400 g riešutų kremo (Nutella ar panašaus)
4 kiaušinių

2 sluoksniui:

360-400g riebesnės varškės (2 standartiniai pakeliai)
2 kiaušinių
2 v.š. baltojo cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus

Pertepimui:

uogienės.

Pirmam sluoksniui kombaino peiliais S iki vienalytės masės išplaku
riešutų kremą ir 4 kiaušinius. Viskas! Tešlą pilu į silikoninę ar stiklinę apvalią formą ir nešu į orkaitę. Jungiu 180C ir palieku kepti 15-17 min.

Per tą laiką praplaunu kombaino indą, į jį dedu varškę, 2 kiaušinius
2 v.š. cukraus, 1 a.š. vanilinio cukraus. Plaku, kol ingredientai gerai persimaišo.

Traukiu formą su apkepusiu padu, jį gausiai patepu uogiene.

Šaukštu sudedu varškės masę ir formą grąžinu į orkaitę 20-30 min. Varškės sluoksnis turi truputį paruduoti. Ištraukus iš orkaitės, pyrago viršus atrodys truputį skystas – taip ir turi būti. Pyragą atvėsinu iki kambario temperatūros, tuomet dedu bent 4 val. į šaldytuvą, o geriausia - visoms 24 val.

Prieš tiekiant, gausiai pabarstau cukraus pudra.

Tiekiu su kava ar arbata, vaikams – su kakava ar pieno stiklinaite.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ar tikrai emigrantai kraunasi lagaminus? Skambina ir studentai, ir pensininkai (364)

Į kurią pusę labiau krypsta lietuvių akys: į Londoną ar į Lietuvą? Grįžtančių tikrai yra,...

Dėl milijonų peržiūrėto seksualaus Tomo Bagdonavičiaus vaizdo klipo pasipylė grasinimai ir iširo šeima (84)

Londone ilgus metus dainavęs ir didesnio populiarumo sulaukęs po to kai prakalbo apie savo...

Gydytoja Cikanavičiūtė apie riebalus: papasakojo viską, kas jums nutylima (41)

Riebalai – viena pagrindinių maistinių medžiagų, pastaruoju metu kelianti daug diskusijų ir...

Skandalu virtusi reforma varo į neviltį: mokiniai rado, kur gauti maisto – šluoja viską valgyklos visai ištuštėjo (567)

Netyla diskusijos ir skandalai dėl pasikeitusių reikalavimų mokyklų valgyklų patiekalams. Kol...

„Tinginių“ uogos: miestiečių pora įsitikino, kad ne viskas paprasta, bet ūkio nemeta (4)

Užkietėjęs miestietis su sutuoktine susigundė vadinamomis „tinginių“ uogomis ir ėmė...

Gyvenimo audrų nublokšti gyvena sąvartyne: trijų kambarių „buveinė“ saugo liūdnas paslaptis (171)

Pokalbio pradžioje 63 metų buvusi kaunietė Nijolė tikino, kad Jonavos sąvartyne gyvena nuo 2012...

Kodėl prieš einant miegoti visada reikia užsidaryti miegamojo duris? (6)

Prieš miegą mes visi išsivalome dantis, nusiprausiame veidą ir apsirengiame patogią pižamą...

5 elementų teorija – kokia stichija jus valdo? (4)

Penkių asmenybės tipų arba elementų teorija paplito Kinijoje prieš 2000 metų – manyta, kad...

Mados auka: kaip noras būti gražia 27 m. grafienei baigėsi mirtimi (2)

Moterys visais laikais norėjo atrodyti gražiai, madingai ir neretai ryždavosi bet kokiems...

Kada reikėtų atlikti nėštumo testą: 10 ankstyvų pastojimo ženklų

Daug ankstyvo n ėštumo ženklų nėra specifiniai ir juos galima lengvai sumaišyti su kitomis...