aA
Pasaulio austrių atidarymo virtuozas, Austrių ambasadorius, Gineso knygos rekordininkas iš Prancūzijos Marcel Lesoille atvyko į Lietuvą ir jūros gėrybių valgymo kultūrą populiarinančiame restorane „Šiaurės jūra“, Vilniuje, lapkričio 27 d., penktadienį surengs unikalų austrių atidarymo pasirodymą, degustaciją ir pademonstruos kaip virtuoziškai jis atidarinėja tūkstančius austrių net užrištomis akimis.
© Shutterstock nuotr.

Pasirodymo metu pamatysite kokių meistriškumo aukštumų galima pasiekti atidarant austres. Paragausite įvairių dydžių ir rūšių austrių iš Prancūzijos Marenne Oleron regiono, kuris garsėja išskirtinėmis klimato sąlygomis ir austrių kokybe. Specialiai šiai progai restorano šefas ruošia gurmaniškus užkandžius, o „Vyno Klubo“ komanda pasiruošusi papildyti ir atskleisti austrių skonį priderintais vynais. „Jūs atrasite austrę - ji nuostabi!“ – žada lietuviams Marcel Lesoille.

Austrių ambasadoriaus pasiekti rekordai žavi viso pasaulio austrių mėgėjus. Savo pasirodymuose per 1 minutę jis atidaro 38 austres, per valandą - 2064, o per 30 valandų atidaro net 12 000 austrių.

Unikalių pasirodymų metu Marcell Lesoille demonstruoja austrių atidarymo galimybes ne tik tradiciniu austrėms atidaryti skirtu peiliu, bet ir pačiais netikėčiausiais instrumentais. Jis meistriškai atidaro austres ir „akluoju būdu“ ir net taip sugeba pasiekti rekordo: tik per 1 minutę užrištomis akimis jis geba atidaryti 28 austres, o per 15 minučių net 230 austrių.

Austrių ambasadorius Lietuvoje mus stebins meistriškumu ir naujais pasiekimais. Pamatykite patys kiek gi austrių Marcel atidarys iki šiol jo nelankytame krašte – Lietuvoje.

Nuolat po pasaulį keliaujančio austrių ambasadoriaus darbotvarkėje šiais metais buvo likusi vos viena laisva diena, į kurią netrūko pretendentų. Būtent mūsų šalį Marcel Lesoille pasirinko dėl čia verslą kuriančių žmonių atkaklumo ir drąsos. Marcel panoro suteikti imliems lietuviams dar daugiau žinių apie austres, jų kilmę, sudėtį, maistines savybes bei gurmaniškas ypatybes ir taip paskatinti tobulėjimui.

Geriausiu žuvies restoranu Vilniuje tituluojamas restoranas „Šiaurės jūra“ savo duris ir atveria tam, kad austrių ekspertas čia pademonstruotų unikalius savo gebėjimus bei suteiktų naujų žinių restorano gerbėjams. Svečio iš Prancūzijos tikslas – populiarinti austrių atidarinėtojo amatą, atskleisti šio darbo subtilybes bei svarbą, parodyti, kaip atverti austres jų nesugadinant ir nepažeidžiant.

Pats Marcel Lesoille gyvena Bretanės pakrantėje, kur mėgaujasi visais jūros teikiamais malonumais. Būtent čia jis išmoko atskirti žuvų, kriauklių, vėžiagyvių rūšis, susipažino su žvejybos bei jūros gėrybių auginimo ypatumais. Marselis puikiai išmano visus austrių auginimo etapus, jis gali konsultuoti ir mėgėjus, ir profesionalus austrių darinėjimo, pjaustymo, atidarymo klausimais bei kiekvienam paprastai paaiškinti jūros gėrybių: žuvų, kriauklių, vėžiagyvių ir moliuskų ypatumus, skoninius privalumus ir subtilius skirtumus bei dalintis jų paruošimo subtilybėmis. Šią savo patirtį jis panaudojo tris metus vadovaudamas prestižiniam restoranui Kiberone, Prancūzijoje.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kas atsitiko? „Valstiečiai“ bambalių klausimą bando įkišti į stalčių (458)

Dar pernai valdantieji „valstiečiai“ žadėjo imtis vadinamųjų „bambalių“ klausimo....

Mauricas: tokių prastų pasaulio lūkesčių nebuvo nuo pat 2009 metų (154)

Finansų rinkose nuotaikos negerėja. Jau kitais metais tikimasi, kad ekonomikos augimas pastebimai...

Kaip tvarkyti savo pinigus, kad užtektų ne tik duonai: keli būdai, kurie tinka daugeliui (13)

Demografinė Lietuvos padėtis verčia vis daugiau gyventojų susimąstyti, kad orios senatvės tik...

Mokytoja Rusijoje įsiuto dėl užrašo ant lentos (295)

Krasnodaro krašto Bogučiansko rajono Tajožnyj gyvenvietėje 20-osios mokyklos istorijos ir...

„Lietkabeliui“ į kompaniją: išsinerti iš senos odos panoro ir Prienų klubas (1)

Panevėžio „Lietkabelis“ nėra vienintelis klubas, siekiantis perkelti veiklą į naują...

Unikauskas patarė, kaip atsikratyti pilvo (5)

Atsikišęs pilvas erzina daugelį, tačiau jei to priežastis visceraliniai riebalai, tikėtina, kad...

Didžiausios pasaulio kompanijos planuoja užsikrėsti „WeWork“ efektu (27)

Didžiausi planetos darbdaviai regi ateitį, kurioje laisvai liejasi nemokamas alus, o sienos...

4 rūšių toksiški indai, kurių reikia kuo greičiau atsisakyti (114)

Šiais laikais daug kas stengiasi laikytis sveikos mitybos taisyklių. Bet ne visi žino, kad indai,...

Orai: ypač šals Rytų Lietuva (27)

Ketvirtadienio dieną šalyje bus dar ganėtinai šilta, tačiau artėjanti žiema apie save mums...

NBA naktis: rezultatyviausias LeBrono mačas, prisvilęs Butlerio debiutas ir „Jazz“ košmaras

LeBronas Jamesas sužaidė rezultatyviausią šio sezono mačą, pelnė 44 taškus, atkovojo 10...