„Cooking unlimited!“ – skelbė olimpiados šūkis ir atrodo, kad visi virėjai buvo pasiruošę kovoti iki paskutinio kraujo lašo. Lietuviams teko dirbti į karinį sandėlį panašioje virtuvėje, sėdint ant dėžių, nuolat lakstant į šaldytuvą, stovintį lauke net per lietų, ir visa tai vyko naktimis!

Be to, Lietuvos komandai teko virtuve dalintis su Kanados ir Hongkongo komandomis, kai tuo tarpu, olimpiados lyderiai norvegai įsikūrė erdvioje virtuvėje, esančioje pačioje Erfurto širdyje – miesto rotušėje. Tačiau Lietuvos virtuvės olimpiečiai net ir triūsdami nepatogioje virtuvėje bei miegodami po kelias valandas per parą, sugebėjo iškovoti bronzos medalius!

Per olimpiadą buvo sunaudota:

Kiaušiniai: 20 000 vnt.
Mėsa: 1 000 kg
Žuvis: 1 200 kg
Bulvės: 700 kg
Daržovės: 4600 kg
Grietinėlė / pienas: 2 500 l
Cukrus: 140 kg
Druska: 100 kg
Prieskoniai: 80 kg

Apie olimpiadą

Vokietijos Tiuringijos žemės sostinėje Erfurte spalio 5-10 dienomis vykusią kulinarijos olimpiadą okupavo šimtai geriausių virėjų iš viso pasaulio. Tarp jų ir Lietuvos virėjai, susibūrę į komandą „Amber Aliance“. „IKA / "Culinary Olympics“ olimpiada vyksta jau daugiau nei šimtą metų. Pirmoji tokia olimpiada įvyko dar 1900 metais Frankfurte prie Maino, ir išskyrus Antrojo Pasaulinio karo laikotarpį, ji vykdavo kas ketverius metus visai kaip ir sporto olimpiados.

script src="https://ifoto.delfi.lt/js/ec/embed.js?v=1.25-26" type="text/javascript">

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)