aA
Lieknųjų Gurmanų lieknėjimo paslaptys ir geriausi receptai jau pasiekiami ne tik interneto vartotojams – šią savaitę knygynuose pasirodė šio judėjimo įkūrėjų, mokslų daktarės Donatos Uchockienės ir ekonomisto Martyno Mikelėno receptų knyga „Lieknieji gurmanai“.
„Lieknųjų Gurmanų“ knyga - pagalba norintiems mesti svorį valgant skaniai
© Organizatorių nuotr.

Ši knyga – kelerius metus brandinta unikali, asmenine patirtimi paremta autorių patirtis, kaip keisti mąstymą ir įpročius, kad organizmas pats atrastų savo svorį ir jo „nebepaleistų“, ką valgyti ir ko atsisakyti, bet svarbiausia nepamiršti, kad maisto skonis ir kokybė turi ne mažesnę vertę nei lieknas kūnas. „Skaniai“ lieknėti yra smagu ir lengva, sako autoriai ir kviečia jungtis į Lieknųjų Gurmanų judėjimą.

Siūlome keletą receptų iš šios knygos, kad tikrai įsitikintumėte: valgyti skaniai ir lieknėti yra įmanoma!

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu

„Lieknųjų Gurmanų“ knyga - pagalba norintiems mesti svorį valgant skaniai
© M.Mikelėno nuotr.

Artėjant žiemai ir vėstant orams, vis dažniau gaminu sriubas. Mėgstu sakyti, kad mano virtuvėje sriuba yra skystesnis troškinys. Tačiau trintos sriubos, kurios yra mano mėgstamiausios, – išimtis. Ši neįtikėtinai gardi moliūgų sriuba, kaip ir dera „Lieknųjų gurmanų“ virtuvei, gaminama su augaliniais, o ne gyvūniniais riebalais, be cukraus ir miltų.

2–3 asmenims

Apie 1 kg moliūgo;
1 litras sultinio;
200 ml kokosų pieno;
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
žiupsnelis aitriosios paprikos;
žiupsnelis maltų kalendrų sėklų;
pagal skonį druskos ir pipirų;
2–3 šaukštai aliejaus.

Skanios sriubos pagrindas – kokybiškas sultinys. Aš jo pasigaminu daugiau ir, supilstęs į 0,5 l talpos dėžutes, užšaldau šaldiklyje. Žinoma, galima naudoti ir sultinio kubelius, bet jei norite maitintis skaniau ir sveikiau, virkite sultinį patys.

1. Moliūgą supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą su įkaitintu aliejumi ir kepkite apie 10–15 minučių.

2. Kitoje keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną bei česnaką ir sudėkite į puodą, kuriame kepa moliūgas.

3. Moliūgui pradėjus minkštėti, supilkite sultinį, kokosų pieną ir virkite 15–25 minutes.

4. Sriubą pagardinkite aitriąja paprika, maltomis kalendromis, jei trūksta, įberkite šiek tiek druskos bei pipirų ir sutrinkite elektriniu trintuvu.

Lieknieji Gurmanai – už malonų ir smagų lieknėjimą, be įtampos ir nuolatinio alkio jausmo. Valgykite šios sriubos, kiek telpa. Virkite ją kartu su draugais ar šeima, pasidaliję darbais. Būkite patenkinti gyvenimu, ir svoris tirps!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Italijoje gyvenanti lietuvė: viskas įvyko labai greitai, žmonės įbauginti (57)

Šiaurinė Italijos dalis per savaitgalį pasikeitė neatpažįstamai – dėl apsikrėtusių...

Gyventojai įsiutę dėl neremontuojamos gatvės: ši – vos išvažiuojama, o pinigų jai sutvarkyti nėra (235)

Vilniaus miesto Gineitiškių gatvės gyventojai pasipiktinę. Jie sako, kad viena pagrindinių šio...

Italijos specialistas: susiklostė nepalankiausia įmanoma padėtis mirė penktas žmogus, užfiksuoti du židiniai (130)

Italija pirmadienį pranešė, kad šiauriniame Lombardijos regione mirė ketvirtas naujuoju...

Įsisiautėjęs vėjas savaitgalį pridarė žalos: ant kelio virto medžiai, krito langai (3)

Savaitgalį siautęs stiprus vėjas Kėdainiuose vertė medžius. Ugniagesiai gelbėtojai dėl...

Po SEB banko atnaujinimų dalis klientų vis dar susiduria su trikdžiais (4)

Nors praėjo savaitė, kai SEB bankas baigė diegti naują informacinių technologijų (IT)...

Gyvai / Piniginiai reikalai. Kokį signalą siunčia kylančios aukso kainos bei kiek lietuviai išleidžia maistui?

„Delfi“ eteryje startuoja nauja laida apie makroekonomikos ir mikroekonomikos reikalus. Pirmojoje...

Vidas Bareikis – pirmąkart atvirai apie skyrybas: su Jurga išbandėme viską (48)

„Su Jurga buvome ta pora, kuri išbadė visus įmanomus metodus, kad išlaikytų šeimą“, –...

Madingiausios šių metų rankinės: kokias verta pirkti ir ko vengti? (15)

Moteris be rankinės... gali pasirodyti įtartina, tiesa? Nė viena dailiosios lyties atstovė...

Dėl koronaviruso Lietuva griežtina veiksmus: iš Italijos atvykę bus tikrinami lėktuvuose (171)

Pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, jog visi...

Veikla, kuri Vitulskių šeimoje užima svarbią vietą: norime, kad vaikams tai patiktų, o ne būtų verčiami (10)

Verslininkę Eriką ir dainininką Merūną Vitulskius su vaikais beveik kasdien galima išvysti...

|Maža didelių žinių kaina