Rudenėjant vis daugiau laiko praleidžiame namuose, o atėjus laikui valgyti norime ko nors šildančio, švelnaus ir skanaus. Kad ir ką pasirenkame, svarbu, kad be sąžinės graužaties galėtume tai valgyti iki soties ir nebijoti didėjančių apimčių.
Triušiena
© Shutterstock nuotr.

Lieknieji Gurmanai dievina kokybiškus troškinius, o šį kartą troškinau triušieną.

Triušienos troškinys keturiems

1 - 1,5 kg triušis
2 dideli pomidorai troškinimui
150 g didelių pupelių
2 skiltelės česnako
0,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
0,5 arbatinio šaukštelio maltos kalendros sėklų
0,5 arbatinio šaukštelio malto kumino
Žiupsnelis malto kardamono ir muškato (pagal skonį ir poreikį)
Malti juodi pipirai ir druska
Alyvuogių aliejus

Ypatingai skanus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas. Pupas arba perku konservuotas, arba užmerkiu iš vakaro. Triušieną supjaustau nedideliais gabaliukais, paprieskoniuoju visais maltais prieskoniais ir labai nuoširdžiai apkepu ant kaitrios keptuvės su šlakeliu aliejaus (arba tame pačiame puode, kuriame troškinsiu).

Triušiena
Triušiena
© M.Mikelėno nuotr.

Kartu su triušiena šiek tiek pakepinu česnaką, tada puode, kuriame troškinsiu, sudedu triušieną, smulkiai pjaustytus du didelius pomidorus ir pupeles (jei naudoju konservuotas, tada pridedu tik pabaigoje, kad sušiltų). Viską troškinu mažoje kaitroje apie 1 valandą (priklausomai nuo konsistencijos kartais šiek tiek ilgiau).

Patiekalą patiekiu su šviežiomis daržovėmis. Aišku, viskas priklauso nuo sezono arba nuo prekybos centro galimybių. Mano mėgstamiausia kombinacija yra pomidorai ir nedidelės pjaustytos cukinijos, apšlakstytos skaniu aliejumi ir citrinos sultimis, bet visada galima prisitaikyti prie esamos pasiūlos.

Troškinta triušiena būna minkšta, sultinga ir labai gardi - toks patiekalas mane pradžiugina kiekvieną kartą.

Skanaus!
Martynas

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Apskaičiavo, kas bus Lietuvoje po penkerių metų (263)

Gyventojų skaičiaus mažėjimas Lietuvoje tampa grėsmingas. Naujausiais duomenimis, dėl...

Užsieniečių darbas Lietuvoje: kur ir už kiek dirba (70)

Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Moldovos darbininkų Lietuvoje kai kurios įmonės laukia...

Buvusio Janukovyčiaus apsauginio pasakojimas: Ukrainos teritorijoje – Rusijos sraigtasparniai

Buvęs buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus apsaugos darbuotojas, Valstybės apsaugos...

Mokslininkai išsiaiškino, kokio mikroelemento trūkumas itin svarbus vėžio išgyvenamumui (19)

Neseniai su krūties vėžiu sergančiomis lenkėmis atlikto tyrimo metu atskleista, kad moterys,...

Po paslaptingos modelio žūties Klaipėdos viešbutyje – sukrečiantis pokalbis (146)

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje Lietuvą sukrėtė netikėta merginos žūtis – Klaipėdoje,...

Dvyliktasis Dakaro etapas: ilgiausią išbandymą atlaikė visi Lietuvos ekipažai Juknevičius artėja rekordo link, atnaujinta 06.59 (284)

Išbandymų dieną atlaikė visos Lietuvos komandos. Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis...

Portlande Sabonio pastangos neišgelbėjo „Pacers“ nuo nesėkmės

NBA čempionate ketvirtadienį vakare penkių pergalių seriją siekė pratęsti Indianos „Pacers“...

10 problemų, kurias lengvai išspręs nagų lako valiklis

Dauguma vyrų moteriškas kosmetikos priemones arba visiškai ignoruoja, arba žiūri į jas įtariai....

Kodėl skandinaviškas stilius tampa keiksmažodžiu? (5)

Kai išgirstu ar pamatau žodžius „skandinaviškas stilius“ ar „skandinaviškas interjeras“,...

Kaip lietuviškoje fermoje veikia melžimo robotas ir kodėl karvės jį myli (2)

„Viskas yra robotizuota, ateini į tvartą ir nėra su kuo pasibarti“ – juokauja Žemės ūkio...