aA
Šį tortą pagaminsite per 1 valandą, tačiau reikės dar 4 valandų jam atšaldyti, kad sustingtų želė sluoksniai. Vienoje porcijoje – 290 kcal.
© Shutterstock nuotr.

Dvylikai porcijų reikės:

Biskvitinei tešlai –

3 kiaušinių,
100 g cukraus,
75 g miltų,
50 g krakmolo,
1 arb.šaukštelio su kaupu kepimo miltelių.

Įdarui ir papuošimui –

700 g braškių,
20 g želatinos,
300 g jogurto,
135 g cukraus,
2 pakelių vanilinio cukraus,
350 ml grietinėlės,
70 g migdolų šiaudelių.

Gaminimas:

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Sumaišykite trynius, cukrų ir 2 valg.šaukštus karšto vandens. Suplakite baltymus. Sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kartu su baltymais sumaišykite su kiaušininiu kremu. Masę iškrėskite į kepimo popieriumi išklotą išardomą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 25-30 minučių 175 laipsnių temperatūroje.

2. Braškes nuplaukite, nuvalykite. 24 uogas atidėkite papuošimui. Užmerkite 8 g želatinos. Sumaišykite jogurtą, 50 g cukraus ir vanilinį cukrų. Ištirpinkite želatiną ir, pildami plona srovele, sumaišykite ją su jogurto mase.

3. Vandenyje užmerkite likusią želatiną. Iš braškių pagaminkite tyrelę ir sumaišykite ją su 75 g cukraus. Ištirpinkite želatiną ir, pildami plona srovele, sumaišykite su braškių tyrele.

4. Biskvitą perpjaukite horizontaliai. Aplink apatinę biskvito dalį uždėkite bortelius formai palaikyti. Sutepkite apatinę biskvito dalį jogurtiniu kremu, braškių tyrele ir šakute padarykite marmurinį ornamentą. Uždenkite antra biskvito dalimi. Padėkite į šaldytuvą keturioms valandoms atšalti.

5. Nuimkite bortelius. Suplakite grietinėlę su likusiu cukrumi. Sutepkite ja tortą ir papuoškite roželėmis. Pakepinkite migdolinius šiaudelius ir apibarstykite torto šonus. Griežinėliais supjaustykite braškes ir išdėliokite jas torto viduryje.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lietuviai atrado tobulų atostogų salą Europoje: kainos maloniai džiugina, atmosfera puiki, klimatas geras (72)

Korsika įspūdinga, bet šiemet, gegužės viduryje, orai nelepino, o ir sostinė Ajačas ypatingai...

Norvegijos jūroje – Černobylis po vandeniu: pasekmės gali būti labai liūdnos (186)

Sovietų povandeninis laivas „Komsomolec“ tapo radiacijos šaltiniu Arktyje. Laivas jūros dugne...

Įtakingiausiųjų sąrašas: kodėl visuomenė pasirinko Nausėdą, o elitas – Grybauskaitę (179)

Pirmadienį DELFI paskelbė įtakingiausių politikų sąrašą . Visuomenės nuomone,...

Vytautas Landsbergis: taip ateina į valdžią diktatoriai ir diktatūros (499)

Pirmadienį DELFI paskelbė įtakingiausių politikų sąrašą . Daugybę metų įtakingiausiųjų...

Pasitraukusios iš INF sutarties JAV išbandė vidutinio nuotolio sparnuotąją raketą (89)

JAV Gynybos departamentas pirmadienį paskelbė išbandęs vidutinio nuotolio nuo žemės...

Po paslaptingų sprogimų prabilo ir Putinas: pavojaus nėra, tačiau priemonių imamasi (113)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad po anksčiau šį mėnesį...

Orai: praūžus audrai grįš šiluma

Antradienio dieną orams didesnę įtaką darys aukštesnio slėgio zona. Lietūs, naktį skalbę...

Lietuviškos kainos – turistų iš užsienio akimis: Varšuvos neprimena, primena Paryžių (248)

Pirmadienį popiet, saulei kepinant iki 29 laipsnių karščio, Katedros aikštėje verda veiksmas....

„Žalgirio“ naujokas LeDay – jau Kaune, su naujaisiais namais supažindino Walkupas (1)

Kauno „Žalgirio“ legionieriai po truputį jau renkasi Kaune, kur pradės pasiruošimą naujajam...

Iki rudens Vilniaus vairuotojams teks apsišarvuoti kantrybe: svarbia gatve siūlo nesinaudoti (20)

Po kone kiekvienos stiprios liūties patvindavusi Teodoro Narbuto gatvė Vilniuje ilgainiui turėtų...