Dvylikai porcijų reikės:

Biskvitinei tešlai –

3 kiaušinių,
100 g cukraus,
75 g miltų,
50 g krakmolo,
1 arb.šaukštelio su kaupu kepimo miltelių.

Įdarui ir papuošimui –

700 g braškių,
20 g želatinos,
300 g jogurto,
135 g cukraus,
2 pakelių vanilinio cukraus,
350 ml grietinėlės,
70 g migdolų šiaudelių.

Gaminimas:

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Sumaišykite trynius, cukrų ir 2 valg.šaukštus karšto vandens. Suplakite baltymus. Sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kartu su baltymais sumaišykite su kiaušininiu kremu. Masę iškrėskite į kepimo popieriumi išklotą išardomą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 25-30 minučių 175 laipsnių temperatūroje.

2. Braškes nuplaukite, nuvalykite. 24 uogas atidėkite papuošimui. Užmerkite 8 g želatinos. Sumaišykite jogurtą, 50 g cukraus ir vanilinį cukrų. Ištirpinkite želatiną ir, pildami plona srovele, sumaišykite ją su jogurto mase.

3. Vandenyje užmerkite likusią želatiną. Iš braškių pagaminkite tyrelę ir sumaišykite ją su 75 g cukraus. Ištirpinkite želatiną ir, pildami plona srovele, sumaišykite su braškių tyrele.

4. Biskvitą perpjaukite horizontaliai. Aplink apatinę biskvito dalį uždėkite bortelius formai palaikyti. Sutepkite apatinę biskvito dalį jogurtiniu kremu, braškių tyrele ir šakute padarykite marmurinį ornamentą. Uždenkite antra biskvito dalimi. Padėkite į šaldytuvą keturioms valandoms atšalti.

5. Nuimkite bortelius. Suplakite grietinėlę su likusiu cukrumi. Sutepkite ja tortą ir papuoškite roželėmis. Pakepinkite migdolinius šiaudelius ir apibarstykite torto šonus. Griežinėliais supjaustykite braškes ir išdėliokite jas torto viduryje.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją