Rudenį, atvėsus orams, ilgus vakarus norisi jaukiai leisti namuose su draugais ar šeima. Norėdami nustebinti svečius savo kulinariniais sugebėjimais, neprivalote gaminti didžiausių kepsnių ar keliaaukščių tortų, nuo kurių apima sunkumas.
© Shutterstock nuotr.

„Čili picos“ virtuvės šefė Liucija Makovska dalinasi patarimais, kaip paįvairinti savo vaišių asortimentą neapkraunant stalo sunkiai virškinamais, riebiais patiekalais, ir siūlo pasigaminti sveikų užkandžių vos per kelias minutes.

Šefė siūlo būti originaliems ir kiekvienam vakarėliui pasirinkti maisto temą. Tai gali būti įvairių šalių patiekalai, tradicinė virtuvė, žaidimas su spalvomis arba tiesiog sveiki užkandžiai, apie kuriuos Liucija Makovska ir pasakoja.

Paprasčiausias ir lengviausiai paruošiamas užkandis – įvairios užtepėlės. L. Makovska rekomenduoja humusą – dabar ypač populiarų patiekalą. Užtepėlės gali būti gaminamos su saulėje džiovintais pomidorais, orkaitėje pakeptais daržovių traškučiais, moliūgais, pupelėmis ar net burokėliais. Patiekti galima su sveikais trapučiais, saldžiomis bulvėmis ar savo mėgstamu priedu. Svarbiausia išlaisvinti fantaziją!

Kitas receptas, kurį siūlo picerijos virtuvės šefė, – tai įvairūs daržovių suktinukai. Renkantis sveikatingumo temą, suktinukus galima daryti su pilno grūdo tortilijomis. Jų padą ištepti avokado ir fetos sūrio mišiniu, o sudedamosios dalys gali priklausyti nuo jūsų. Galima dėti salotų lapų, špinatų, įvairių riešutų, apvirtos vištienos, kalakutienos arba žuvies, pavyzdžiui, lašišos. Šis patiekalas lengvas, sveikas ir jį ruošiant tikrai nereikia kelias valandas praleisti prie garuojančių puodų.

Galiausiai Liucija Makovska atskleidžia, kaip lengvai pasigaminti graikinių riešutų pašteto receptą.

Prireiks:

100 g. graikinių riešutų
Po valgomąjį šaukštą:
Smulkintų šviežių svogūnų
Smulkintų šviežių morkų
Smulkiai pjaustyto salierų stiebo
Druskos, sojos padažo ir maltų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas:

Graikinius riešutus kelias valandas mirkyti vandenyje – taip jie praranda savo kartumą.

Su smulkintuvu smulkiai sumalti blanširuotus (nuplikytus) svogūnus, smulkiai supjaustytą saliero stiebą bei morkas iki vientisos masės. Jeigu malti sunku, šefė pataria įpilti šie tiek virinto vandens. Gautą masę paskaninti druska, sojos padažu ir maltais pipirais.

Viskas! Paruoštą paštetą galima patiekti su morkų ar agurkų lazdelėmis, taip pat valgyti su savo mėgstamais užkandžiais.

Virtuvės šefė nepamiršta ir desertų. Rudenį ji pataria gaminti moliūgų ar kokosinį pyragus, taip pat pasidalina sveikų triufelių receptu.

Gaminti galima iš kelių rūšių riešutų: anakardžių, migdolų, braziliškų riešutų. Taip pat galima įdėti datulių, kakavos ar kokosų aliejaus ir viską sumalti į vientisą masę. Iš jos formuoti rutuliukus, juos apvolioti kokosų drožlėse ar kakavoje, goji uogose arba čija sėklose ir patiekti. Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Naujausi reitingai: konservatoriai ir „valstiečiai“ lieka populiariausi (86)

Populiariausiomis partijomis šalyje toliau lieka opozicinė Tėvynės sąjunga – Lietuvos...

Kelionė po Rusiją pilna stebuklų: kainos baisios, o svajonių alga – 400 eurų (616)

Ne tik Lietuvoje gyventojai skundžiasi aukštomis kainomis. Rusijoje, Sankt Peterburge, sutikti...

Po pasaulį keliaujantis lenkas nišą rado Palangoje: kviečia paragauti „Trdelnikų“ (56)

„Buvau Rusijoje, Baltarusijoje, Italijoje, visose Baltijos šalyse, Ukrainoje, Austrijoje,...

JAV prezidentas atmeta referendumo Rytų Ukrainoje galimybę (23)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nesvarsto apie referendumo galimybę Rytų Ukrainoje - apie tai...

Krizę išgyvenę Oksana ir Simas Jasaičiai švenčia 5-ąsias vestuvių metines: atlikėja džiaugiasi vyro dėmesiu (147)

2013 metų liepos 19 d. Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje aukso žiedus sumainė krepšininkas Simas...

Nustebsite, kiek daug gali žalieji žirneliai kiek valgyti, kad nepūstų pilvo?

Žalieji žirneliai yra gana maistingi ir turi nemažai skaidulų bei antioksidantų. Be to, tyrimai...

Restoranų darbuotojai atskleidė, kokių patiekalų niekada neužsisakytų (1)

Tik įsivaizduokite, kad sėdite prie stalo restorane ir esate išties alkani. Tačiau neturite nė...

Gyvena iš 150 eurų pensijos ir vis tiek laimingi (389)

Ar įmanoma būti laimingam, jei gauni 150 eurų pensijos, gyveni vienkiemyje, neturi mašinos, o į...

„Mano eksperimentas“ – viena dalyvių jau džiaugiasi salotų derliumi balkone

DELFI organizuojamas konkursas „Mano eksperimentas“ ir jo dalyvė Eimantė. Vilnietė šią...

Milijardierių problemos: trys absurdiškos situacijos (16)

Net ir patys turtingiausi turi problemų ir suka galvą, kaip jas išspręsti. Tiesa, jos drastiškai...