Tęsdamas pasakojimą apie ispaniškus užkandžius, BTV realybės šou „Pragaro virtuvė” vedėjas Liutauras Čeprackas siūlo marinuotų sardinių receptą. Šiuo būdu galima ruošti ir pas mus gaudomą strimelę. Tai - paprastas ir lengvai pagaminamas patiekalas, kurio sudėtingiausia dalis yra žuvies išvalymas.
L.Čepracko sardinės
© Asmeninio archyvo nuotr.

Sardinė - nepaprastai gardi žuvelė. Ispanijos virtuvėje , beje, kaip ir viso Viduržemio regiono, ši plačiai paplitusi žuvis yra kepama , marinuojama, sūdoma, ruošiama kitais būdais. L.Čeprackas siūlo išmėginti jo marinuotų sardinių receptą.

Reikės:

500g nedidelių sardinių
200ml balto vyno acto
100ml vandens
50g cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 didelis svogūnas
1 didelė morka
3 skiltelės česnako
Smulkintų petražolių
Gero alyvuogių aliejaus.

Kaip pasigaminti:

Taigi išvalome žuvis. Pradžioje atsargiai, nepažeisdami odos pašaliname žvynus (sardinės dažniausiai jų turi nedaug). Nuplėšiame galvą, su kuria išsitraukia ir dalis vidurių, žirklėmis prakerpame pilvą ir išvalome likusius vidurius, tada ištraukiame stuburinį kaulą, uodegą paliekame kaulą nukirpdami žirklėmis. Belieka žuveles nuplauti ir nusausinti.

Į indą, kuriame marinuosime sardines, sluoksniuodami dedame pjaustytą svogūną ir morką, tada ant viršaus sardines ir vėl morkas su svogūnais.

Į nedidelį puodą supilame actą ir vandenį , mišinį pašildome iki 70-80 laipsnių, tada suberiame cukrų ir druską, gerai išmaišome, kol ištirps. Marinatą atšaldome ir supilame ant sardinių, marinuojame 12-24h.

Praėjus šiam laikui sardines išimame iš marinato, gerai nusausiname, tada sudedame į gilesnę lėkštę, pabarstome smulkintų česnakų ir petražolėmis ir gausiai palaistome alyvuogių aliejumi.

Beje, taip paruoštas sardines šaldytuve galime laikyti iki 5 dienų.

Pirmadienį BTV realybės šou „Pragaro virtuvė” matysite, kaip dalyviams seksis paruošti šventinę vakarienę iš visos Lietuvos susirinkusiems garsiems svečiams. Viskas turi būti, kaip priklauso aukščiausio lygio restorane – užkandis, pagrindinis patiekalas ir desertas. Tačiau ar svečiai gaus viską, ko tikisi?

Realybės šou „Pragaro virtuvė” – pirmadienį 20.25 per BTV

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Nušalusias kojas pastebėjo tik pavasarį: galūnės amputavosi pačios kokia odos spalva - pavojingiausia (18)

Šiemet į kai kurias Lietuvos gydymo įstaigas žmonės dėl nušalusių kūno dalių nesikreipė –...

Rusijos priglaustas perversmo Lietuvoje veikėjas nerimsta: žada sukilimą ir teismą Grybauskaitei (421)

Sausio 13-ąją savi šaudė į savus. Tankai žmonių netraiškė, tai tebuvo provokacija, kurią...

Nuolatiniai teismai atlyginti žalą dėl duobėtų kelių padiktavo sprendimą (21)

Panevėžio miesto savivaldybė patvirtino tvarką, pagal kurią gyventojams, juridiniams asmenims...

Kinijoje pramogavusi mergina atsidūrė tragikomiškoje situacijoje: galiu būti pirma lietuvė, kuriai taip nutiko (99)

Lietuvė Ieva Koncevičiūtė patyrė neeilinį nuotykį Kinijos regione Makao - tragikomiška...

Antrąkart įkliuvo Aurimas Didžbalis: šįkart teigiamas dopingo testas – pasaulio čempionato metu (246)

Tarptautinė Sunkiosios atletikos federacija pranešė, kad praėjusių metų pasaulio vicečempionas...

Įvertino situaciją Jasaičių šeimoje: problema gali būti kur kas didesnė (134)

Savaitgalį šalyje nuvilnijo Jasaičių šeimos drama. Nors Lygių galimybių plėtros centro...

Gyvai / Už „Vytauto“ vairo stojęs LaVaras vadovauja ekipai draugiškame mače su „Dzūkija“ tiesioginė vaizdo transliacija (21)

Nuo 21 val. Prienų-Birštono „Vytautas“ su broliais Ballais žaidžia penktąsias draugiškų...

Po skandalo Vokietijoje dėl chemikalų iš alaus – Lietuvos ūkininkų sprendimas (116)

Lietuvos ūkininkų sąjungai (LŪS) priklausantys grūdininkai po ilgų diskusijų sutiko prieš...

Nesaugūs maisto produktai, kurie vos nepasiekė Lietuvos parduotuvių lentynų (3)

Pernai Lietuvoje uždrausta prekiauti daugiau kaip 1 900 t nesaugių ar nekokybiškų maisto...

Vos 5 minučių darbas prieš miegą gali labai pagerinti jo kokybę (1)

Beiloro universiteto mokslininkai atskleidė, kad vos 5 minutes trunkantis darbas prieš miegą gali...