BTV realybės šou „Pragaro virtuvė“ vedėjas Liutauras Čeprackas siūlo išmėginti dar vieną ispanišką receptą – bulvių tortiliją, be kurios neįsivaizduojama ispaniška virtuvė.
Tortilija
© Asmeninio archyvo nuotr.

„Šis patiekalas, manau, yra vienas iš tipiškiausių ispaniškų patiekalų. Jis valgomas per pusryčius, kaip užkandis per pietus, kaip tapas prie vyno taurės vakare. Tradiciškai ispanai jį valgo su balta duona, pateikia ir šiltą, ir šaltą“, - pasakoja BTV „Pragaro virtuvės“ vedėjas L.Čeprackas.

Pasak jo, nepriklausomai, kur būtum, ar Katalonijoje, ar Andalūzijoje, ar Baskų krašte, visur gali gauti šio vieno iš populiariausių ispaniškų patiekalų.

„Jums gali pasirodyti keista, kad naudojamas toks didelis kiekis aliejaus, bet prašyčiau Jūsų nemažinti jo, nes galutiniame rezultate Jūs visiškai jo nebejausite. Receptas iš dalies yra visiškai paprastas, bet jame yra vienas kritinis momentas, reikalaujantis įgūdžių ir praktikos. Taigi neišsigąskite ir pirmyn!“, - ragina L.Čeprackas.

Reikės:
 
600 g bulvių
1 svogūnas
300 ml alyvuogių aliejaus ( ir tik alyvuogių!)
5 kiaušiniai
Druska ir pipirai

Kaip pasigaminti:

Bulves nuskutame ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais. Į tefloninę ar bet kurią kitą nelimpančią keptuvę dedame bulves, užpilame aliejumi, verdame ant vidutinės ugnies apie 7 min. Tada sudedame svogūnus, verdame, kol bulvės visiškai suminkštės, proceso metu galima pamaišyti.

Didesniame dubenyje išplakame kiaušinius, kuriuos gardiname druska ir pipirais. Druskos dedame tiek, kad būtų sūroka ( Juk bulvės vis dar be druskos).

Išvirusias bulves išverčiame į tinklelį, įstatytą į dubenį (skirtą surinkti aliejui). Palaukiame, kol aliejus nuvarvės. Tada bulves dedame į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišome, gautą masę pilame į tą pačią keptuvę. Kepame ant mažos ugnies tol, kol kraštuose kiaušinis ims burbuliuoti, bet toliau nuo kraštų bus vis dar skystas.

Štai ir atėjo tas kritinis momentas! Pradžioje keptuvę staigiais judesiais pajudiname pirmyn atgal, kad atkibtų, jei prisikabinęs dugnas. Tada ant keptuvės dedame lėkštę, diametru didesnę nei keptuvė. Viena ranka laikydami keptuvę už rankenos, kitą uždėję ant lėkštės apverčiame keptuvę aukštyn dugnu. 

Keptuvę vėl dedame ant ugnies, o masę lėkštėje atsargiai įstumiame į keptuvę. Tuomet medine mentele tarsi apkamšome kraštus, kad gautume idealų diską. Kepame dar kokias 3-5 minutes ant labai mažos ugnies.

Ideali tortilija yra švelniai auksinės spalvos su vis dar šiek tiek skystu viduriuku. Valgome su salotomis ar vieną. Skanaus!

P.S. Aliejų, likusį nuo kepimo, išsaugome kitam kartui!

Kitoje „Pragaro virtuvės“ laidoje matysite, kaip seksis šou dalyviams prisitaikyti prie naujų aplinkybių. Nuo šiol čia nebėra jokių komandų – kiekvienas pradeda kovoja tik už save...

Realybės šou „Pragaro virtuvė“ – antradieniais 21.25 val. per BTV.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

R.I.T.A. Lietuvos žemės ūkio atašė Kinijoje kaltina ambasados moteris genocidu (85)

Žemės ūkio ministerija atlieka patikrinimą dėl jos deleguoto atstovo Kinijos Liaudies...

Gudžiaus treneris griebiasi už galvos: nebežinome, ką daryti (95)

„Tragiška situacija. Esame giliuose viduramžiuose ir man keisčiausia, kad niekas neprisiima...

Kas slepiasi už naujo mistinio Putino įvaizdžio? (126)

Anksčiau dažnai vaizduojamas raumeningu mačo, gebančio apginti tėvynainius nuo priešų, Rusijos...

Lietuvos medikams – viliojantis britų kvietimas (55)

Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS), norėdama išspręsti vis didėjančią...

Feisbuko sensacija tapęs apsaugininkas Eligijus Ruškys: gyvenime yra buvę ir daugiau kuriozų (39)

Vidaus tarnybos jaunesnysis puskarininkis, disko metikas Eligijus Ruškys šiomis dienomis...

Nedžiuginanti Ingos Stumbrienės atostogų Bahamose pabaiga: iš oro uosto – tiesiai į medikų rankas (124)

Vasarišku ori bei egzotiška gamta Bahamų salose besidžiaugusi Inga Stumbrienė nesitikėjo...

Perspėjimas stambiesiems – melavusiems teks atsisveikinti su žeme imsis ir miškų (423)

Kilus skandalui dėl žemės ūkio paskirties žemės pirkimo nepaisant visų ribojimų paaiškėjo,...

Paskelbta nauja Lietuvos pašto vadovė papildyta (4)

Valstybės valdomam Lietuvos paštui vadovaus Asta Sungailienė.

Alma Adamkienė atsidūrė ligoninėje gydytoja pateikė naujausią informaciją; atnaujinta 13:58 (289)

Prezidento Valdo Adamkaus žmona 90 m. Alma nuo šeštadienio gydoma Vilniaus universiteto ligoninės...

Teismas neleido remontuoti kavinės prie Vilniaus Bernardinų sodo (9)

Teismas dar kartą patvirtino, kad bendrovė „ Liumeksis “ gali užkonservuoti kavinę prie...