aA
Jei nerasite migdolų sviesto, galite jį pakeisti riešutų sviestu ar tahini. Jei norite, kad salotos būtų traškesnės, keptuvėje trumpai pakepinkite virtus žirnius.
Laukiniai ryžiai
Laukiniai ryžiai
© Corbis/Scanpix

8 porcijos

Migdolų padažui:

1 skiltelė spausto česnako,
¼ stiklinės migdolų sviesto,
1 citrinos žievelė,
¼ stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
¼ stiklinės karšto vandens,
½ šaukštelio druskos.

Salotoms:

1 ryšulėlis šparagų, supjaustytų 2.5 cm ilgio gabalėliais,
4 stiklinės virtų laukinių ryžių,
1 stiklinė virtų geltonųjų skaldytų žirnių,
keli pjaustyti svogūnų laiškai,
¼ stiklinės ožkos pieno sūrio (nebūtinai).

Gaminimas:

Sumaišykite česnaką, migdolų sviestą, citrinos žievelę ir sultis bei alyvuogių aliejų. Supilkite karštą vandenį, suberkite druską.

Užvirkite puodą su vandeniu. Pagardinkite druska, sudėkite šparagus ir minutę pavirkite. Nusausinkite, nuplaukite po šaltu vandeniu, kad šparagai nustotų virę.

Dideliame dubenyje sumaišykite laukinius ryžius, žirnius, šparagus ir pusę migdolų padažo. Jei padažo neužtenka, įdėkite dar. Paragaukite ir, jei reikia, dar įberkite druskos. Patiekite pabarstę svogūnų laiškais ir ožkos pieno sūriu.

Kaip išvirti laukinius ryžius: į vidutinio dydžio puodą įpilkite 4 ½ stiklinės pasūdyto vandens ir 1 ½ stiklinės laukinių ryžių. Užvirkite. Sumažinkite ugnį ir vis pamaišydami virkite apie 40 min.

Kaip išvirti geltonuosius žirnius: į didelį puodą įpilkite 3 stiklines vandens, užvirkite. Suberkite ¾ stiklinės žirnių ir virkite 20-30 min, kol suminkštės. Nusausinkite ir pasūdykite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Psichoterapeutas: jei situacija tęsis dar 6 savaites, bus kardinalių socialinių pokyčių (539)

Nors pandemija palies visas gyvenimo sritis, ypatingą svarbą turi kintanti socialinė...

Niūri britų mokslininkų prognozė: mirčių nuo COVID-19 skaičius gali būti sukrečiantis JAV ekspertas: aukų šalyje gali būti iki 200 tūkst. (211)

Nepaisant įgyvendinamų griežtų priemonių, Imperatoriškojo koledžo Londone mokslininkai...

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti dar 23 COVID-19 atvejai: bendras skaičius – 460 (362)

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad šiandien, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti dar...

Mėnesio prognozė: po anomaliai šilto kovo balandis bus itin kontrastingas (36)

Artėjantis balandis gali būti itin permainingas, rodo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos...

Pokyčiai darbovietėje: 5 patarimai, kaip elgtis vadovui, kad virusas atneštų mažiau nuostolių (18)

Kol kas nėra visiškai aišku, kokiu mastu COVID-19 plitimas paveiks mūsų socialinį gyvenimą ir...

Klaipėdos ligoninės vadovas: palatų sergantiems koronavirusu netrukus gali nebeužtekti (287)

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis sako, kad jau kitą savaitę...

Trumpas: JAV nemokės už Britanijos princo Harry ir jo šeimos apsaugą (26)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį pareiškė, kad jo šalis neketina apmokėti...

Dirbtinis intelektas plinta žaibiškai: ar sulauksime, kad žmones pakeis robotai? (32)

Kada pasiteisina investicijos į dirbtinį intelektą (DI) ir kada reikia imtis kitų priemonių,...

Vilniuje nusileido lėktuvai su lietuviais iš Tenerifės, Frankfurto, Paryžiaus (130)

Vilniaus oro uoste sekmadienio vakarą nusileido lėktuvai su Lietuvos piliečiais iš Tenerifės,...

14-oji karantino diena. Tobuliausias ir skaniausias desertas (25)

Visi turime savo mėgstamiausią desertą, tai šį kartą supažindinsiu su savo mėgiamiausiu, kurį...

|Maža didelių žinių kaina