Gaivios ir sočios vasariškos salotos.
Salotos
© Shutterstock nuotr.

4-5 porcijos reikės:

• Įvairių salotų lapų
• 2 agurkų
• 2 oranžinių saldžiųjų paprikų
• 400 gramų lašišos filė
• Vienos citrinos
• Druskos
• Maltų juodų pipirų
• 3 valgomųjų šaukštų sojos padažo
• Vieno gabalėlio gabalinio cukraus
• 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus

Gaminimas:

1. Sojų padažą sumaišykite su cukrumi – maišykite tol, kol cukrus visiškai ištirps.

2. Lašišos filė gerai nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visus kaulus, tuomet iš visų pusių žuvį gerai ištepkite sojų padažu su jame ištirpusiu cukrumi. Taip paskanintą lašišą uždenkite ir palikite 10-20 minučių.

3. Citriną nuplaukite po karšto vandens srove, nusausinkite, nuskuskite citrinos žievelę plonomis juostelėmis. Tuomet iš vaisiaus išspauskite sultis. Agurkus gerai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Oranžines saldžiąsias paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes, o likusią daržovės dalį kaip ir agurkus supjaustykite kubeliais. Salotų lapus gerai nuplaukite ir nusausinkite – juos suplėšykite stambiais gabalais. Visas daržoves sudėkite į salotų indą ir sumaišykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite truputėlį augalinio aliejaus – jame apkepkite lašišą (po penkias minutes iš kiekvienos pusės). Iškepusią žuvį supjaustykite vidutinio storio juostelėmis ir padėkite ant paruoštų salotų. Salotas pagal skonį paskaninkite druska ir pipirais, apšlakstykite išspaustos citrinos sultimis.

Skanaus !

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Moters pagalbos šauksmas: kur dėtis po skyrybų su vaikais?

Su vyru besiskirianti moteris atsidūrė akligatvyje – turi išsikraustyti iš namų, socialinio...

Gražulio vaikelio susilaukusi palangiškė: jis atsiprašė visos Lietuvos, tik ne manęs ir dukrelės (426)

Skandalingojo politiko Petro Gražulio vaikelio susilaukusi palangiškė Birutė Navickaitė neslepia,...

Vakarą praleidau ligoninės priimamajame: prakaito, alkoholio, šlapimo kvapai ir ilgas laukimas (317)

Niekas nenorėtų ten patekti. Nei kaip pacientas, nei kaip lydintysis. Bet kartais ne pačioje...

Mokesčių inspekcija paskaičiavo: jei 12 eurų mokate už kepsnį – turėtų atnešti du kilogramus mėsos (446)

Palangos verslininkų noras per vasarą užsidirbti visiems metams padarė meškos paslaugą visos...

Romas Sadauskas-Kvietkevičius. Nerašyta lietuvių sandora su valdžia: svarbiausia, kad nebūtų permainų

Nesakykit man, kad po Šv. Jono dienos jau trumpėja, o sausros iškamuota gamta pradeda ruoštis...

Nakvynė pajūryje už 5 eurus: poilsiautojai iškenčia vos 2-3 dienas (155)

„Šalta, žmonių nėra, vasara – š*****“, – piktai rėžia namelius poilsiautojams...

Lietuvą palikdama Eurika Masytė sunkiai tramdė ašaras: ir šiandien dar jaučiuosi nepritapusi (132)

Minint valstybines šventes vis dar skamba legendinė daina „Laisvė“ ir turbūt nėra žmogaus...

Gentvilas: žemi liberalų reitingai – sunkiausio partijos laikotarpio atspindys (64)

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas sako, kad rekordiškai žemi jo vadovaujamos...

Atsakymas Užkalniui: Vilnius – nuostabus miestas (34)

Esu vilnietis, gyvenu čia jau apie dešimt metų, dirbu, kuriu šeimą ir didžiuojuosi savo miestu.

Bendrauti su Adomaičiu vengęs Brazys nesitiki stebuklų iš sugrįžtančių rinktinės veteranų (24)

Pirmąjį sezoną Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerių štabe pabaigęs Mindaugas Brazys poilsio...