Reikės: 5 neluptų česnako skiltelių, mažo storais žiedais pjaustyto svogūno, 1 susmulkinto raudonojo čili pipiro, 4 šaukštų rudojo cukraus, 4 šaukštų obuolių acto, keturių 150 g lašišos filė gabalėlių be odelių, žaliosios citrinos (išspauskite, o tada supjaustykite į 4 dalis), 200 g grietinės, saujelės smulkintos kalendros.

1. Didelėje keptuvėje (be riebalų) pakepinkite neluptas česnako skilteles ir svogūnų žiedus. Išimkite, leiskite atvėsti, nulupkite česnakus. Į smulkintuvą sudėkite čili pipirą, cukrų, actą, svogūnus, česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Plakite, kol išeis vientisos konsistencijos padažas.

2. Įkaitinkite grilį. Lašišos gabalėlius gausiai patepkite šiuo padažu (jo šiek tiek pasilikite). Kepkite grilyje 8 min. Tuo tarpu sumaišykite grietinę su žaliosios citrinos sultimis.

3. Iškepusią lašišą apliekite likusiu padažu. Patiekite su grietine ir žaliųjų citrinų skiltelėmis, apibarstę kalendra. Valgykite su ryžiais arba šviežių daržovių salotomis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją