O ir sausainių išvaizda labai daili. Tik iškepti sausainiai būna labai minkšti, bet perkepti jų nereikia, nes atvėsę bus per kieti. Tad, kai kepsite, nepamirškite sekti kepimo laiko.

16 didelių sausainių reikės:

200 g juodojo šokolado gabalėlių
180 g miltų
110 g sviesto (kambario temperatūros)
1 kiaušinis
75 g rudojo smulkaus cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
0,5 arb. š. kepimos sodos
1/3 arb. š. smulkios druskos

Gaminimas:

100 g šokolado ištirpiname karšto vandens vonelėje, paliekame pravėsti.

Viename inde sumaišome miltus su soda ir druska.

Kitame inde išplakame kiaušinį su sviestu, cukrumi, vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišome ištirpdintą šokoladą į tešlą. Po to pamažu įmaišome miltus, maišome, kol gauname vientisą masę.

50 g šokolado gabalėlių įmaišome į tešlą. Dubenį su sausainių tešla uždengiame maistine plėvele, paliekame šaldytuve sustengti ~2 h.

Orkaitę įkaitiname iki 190 C.

Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.

Sausainių formavimas – imame po 1 kupiną valgomą šaukštą tešlos, suformuojame rutuliuką, tada šiek suspaudžiame, išlyginame kraštus ir dedame ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių paliekame ~3-4 cm atstumą, kad kepdami nesuliptų. Aš suformavau 5-5,5 cm pločio ir 1 cm storio 16 tešlos gabalėlių. Ant kiekvieno sausainio įspaudžiame po keletą šokolado gabalėlių. Sausainius kepame 8-9 min. Ilgiau kepti nereikia, nebent norite labai traškių sausainių. Iškepę sausainiai bus labai minkšti, bet kai atvės – sustengs.

Skanaus!!!

Sausainius laikykite uždengtus, kambario temperatūroje.

Receptas ir nuotrauka iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com