Šiam patiekalui galite naudoti šviežias arba konservuotas kriaušes. Jei nerasite kvietinių kruopų, galite naudoti miežines arba avižines.
Kviečiai
© Corbis/Scanpix

Jums reikės:

1 stiklinės natūralaus jogurto,
¼ stiklinės klevų (arba kitokio) sirupo,
1 valg. šaukšto sviesto,
2 kietų kriaušių, susmulkintų mažais gabalėliais,
½ stiklinės šviežių spanguolių,
3 stiklinių virtų nesmulkintų kviečių kruopų (arba kitų mėgstamų),
½ stiklinės skrudintų pekano riešutų,
½ stiklinės džiovintų vaisių mišinio, (galima paimti vienodomis dalimis džiovintus persimonus, datules ir cukruotą imbierą).

Kaip paruošti kviečių grūdus

Suberkite 2 stiklines kviečių kruopas, įpilkite 6 stiklines vandens ir 2 arbatinius šaukštelius druskos. Viską supilkite į didelį troškintuvą ir kaitinkite ant vidutinio kaitrumo, kol užvirs. Sumažinkite temperatūrą ir troškinkite uždengę apie 1 val., kol kruopos išbrinks ir suminkštės. Jos turėtų išlikti truputį kietokos. Paruoštas kruopas pilkite į kiaurasamtį ir palaukite, kol nuvarvės.

Sumaišykite jogurtą ir sirupą ir padėkite atskirai.

Didelį troškintuvą dėkite ant vidutinio karščio viryklės. Kriaušes apšlakstykite alyvų aliejumi, dėkite sviestą į troškintuvą ir pakaitinkite apie 5 min., kol kriaušės truputį pagels. Stebėkite, kad nepridegtų. Baigiant kaitinti, suberkite spanguoles ir dar pakaitinkite apie 1 min., kol uogos suminkštės ir pradės sproginėti. Suberkite kviečių kruopas į troškintuvą ir lengvai pamaišykite.

Paruoštą mišinį išberkite į lėkštę arba patiekite į atskirus dubenėlius užpildami dideliu kiekiu jogurto su sirupu. Patiekalą apibarstykite skrudintais pekano riešutais ir susmulkintais džiovintais vaisiais. Mėgstantiems saldžiai, įpilkite daugiau sirupo.

Pagaminsite 4 – 6 porcijas

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Klaipėdietis nusivylė brangiausiu Lietuvos „Passatu“ pardavėjai problemą mato kitur (361)

„Man tai buvo pirmas naujo automobilio pirkimas“, – DELFI sako Mindaugas, prieš pusmetį...

Rusai pučiasi: mes laimime antrąjį Šaltąjį karą, o JAV laukia žlugimas (1045)

Sovietų sąjunga pralaimėjo Šaltąjį karą prieš Vakarus, o sankcijų spaudžiama Rusija laimi...

Emigrantas, kuris grįžo kurti automatizuotą daržovių ūkį (29)

Nors daržovių ūkiuose Lietuvoje daugeliui procesų atlikti vis dar naudojamas rankų darbas, jau...

„MG Baltic“ gynyboje – buvę aukšti prokurorai (150)

Valstybės saugumo departamento informacijoje Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui...

Drąsiems pokyčiams pasiryžusi 27 metų vilnietė pasikeitė kardinaliai (86)

DELFI Stilius kardinaliems stiliaus pokyčiams pasiryžo 27 metų vilnietė Miglė. Drąsi mergina...

Kitą savaitę – tropinė temperatūra: Lietuvoje bus karščiau nei Turkijos kurortuose (39)

Po labai karšto savaitgalio – dar karštesnė savaitė. Sinoptikai pastarąsias dienas nuo kaktos...

Tautos priešas: kvapą užgniaužęs Egiptas prakeikia Salah sutraumavusį Ramosą (57)

Niekas labiau nesuvienija Egipto nei Mohamedas Salah , todėl šeštadienio vakarą dužo ne tik „...

Unikalus Lietuvos kurortas, kur poilsiautojai viliojami fazanais ir žuvimi (50)

„Žmonės, važiuojantys pramogauti, nori ir skaniai pavalgyti, tad visi prašo tik šviežiai...

„Misija Sibiras‘18” bandomojo žygio metu į dienos šviesą sugrąžinta istorinė partizanų vieta (7)

Visą savaitgalį 80 atrinktų dalyvių žygiavo „Misija Sibiras‘18” bandomajame žygyje...

Užkalnis rado Lietuvos blogo maisto sostinę (243)

Jau esu sakęs, kad blogiausias Lietuvos regionas pavalgyti yra Dzūkija . Jie turi girias ir...