1 moliūgas (apie 900 g),
2 mėlynieji svogūnai,
400 g kvietinių “bulgur” kruopų,
200 g jaunų špinatų lapelių,
50 g petražolių,
alyvuogių aliejus,
druska ir pipirai,
400 ml verdančio vandens.

Padažui:

100 ml alyvuogių aliejaus,
2 citrinų sultys,
50 g mėtų lapelių,
1 šaukštelis cinamono,
druska ir pipirai.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant skiautelės folijos užberkite šaukštelį cinamono ir pakepinkite orkaitėje 5 min. Supjaustykite moliūgą 1 cm dydžio kubeliais, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais ir sudėkite ant kepimo skardos. Į kitą skardą dėkite supjaustytus mėlynuosius svogūnus, taip pat pašlakstytus aliejumi ir pagardintus druska bei pipirais. Kepkite svogūnus 15-20 min, o moliūgus - 30-40 min.

2. Kol daržovės kepa, paruoškite kruopas: suberkite į didelį dubenį, pagardinkite druska ir įpilkite šlakelį aliejaus. Užpilkite 400 ml verdančio vandens ir leiskite 15 min pabrinkti. Retsykiais pamaišykite šakute.

3. Paruoškite padažą: į maisto smulkintuvą sudėkite aliejų, citrinos sultis, mėtas, cinamoną, druską, pipirus ir sutrinkite. Atvėsusias kruopas sumaišykite su moliūgais ir svogūnais, įmaišykite padažą ir špinatų lapelius, pabarstykite petražolėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją