aA
“Bulgur” kruopose gausu baltymų, geležies ir vitaminų, be to, jų nereikia virti - užtenka pabrinkinti. Jei nepatingėsite supjaustyti ir pakepinti moliūgo, netrukus turėsite didžiulį dubenį skanių ir sveikuoliškų salotų.
Moliūgų ir kvietinių kruopų salotos
© Shutterstock nuotr.

1 moliūgas (apie 900 g),
2 mėlynieji svogūnai,
400 g kvietinių “bulgur” kruopų,
200 g jaunų špinatų lapelių,
50 g petražolių,
alyvuogių aliejus,
druska ir pipirai,
400 ml verdančio vandens.

Padažui:

100 ml alyvuogių aliejaus,
2 citrinų sultys,
50 g mėtų lapelių,
1 šaukštelis cinamono,
druska ir pipirai.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant skiautelės folijos užberkite šaukštelį cinamono ir pakepinkite orkaitėje 5 min. Supjaustykite moliūgą 1 cm dydžio kubeliais, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais ir sudėkite ant kepimo skardos. Į kitą skardą dėkite supjaustytus mėlynuosius svogūnus, taip pat pašlakstytus aliejumi ir pagardintus druska bei pipirais. Kepkite svogūnus 15-20 min, o moliūgus - 30-40 min.

2. Kol daržovės kepa, paruoškite kruopas: suberkite į didelį dubenį, pagardinkite druska ir įpilkite šlakelį aliejaus. Užpilkite 400 ml verdančio vandens ir leiskite 15 min pabrinkti. Retsykiais pamaišykite šakute.

3. Paruoškite padažą: į maisto smulkintuvą sudėkite aliejų, citrinos sultis, mėtas, cinamoną, druską, pipirus ir sutrinkite. Atvėsusias kruopas sumaišykite su moliūgais ir svogūnais, įmaišykite padažą ir špinatų lapelius, pabarstykite petražolėmis.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Turistus viliojantis miestas pasitinka griežtomis taisyklėmis ir „sausuoju“ įstatymu (20)

Prakalbus apie Jungtinius Arabų Emyratus dažniausiai iš karto pagalvojama apie Dubajų. Tačiau...

Psichozė, neįgalumas ar net mirtis: populiarėjančių naujų narkotikų poveikis gąsdina patyrusius Lietuvos medikus (55)

Kai kalbame apie naująsias psichoaktyviasias medžiagas, galime pasakyti, kad tai yra terra...

Trumpas užsimojo prieš dar vieną sutartį: šį kartą gali nukentėti ir Lietuva (219)

Į lėktuvą sulipa kelių šalių ginkluotės inspektoriai, orlaivis pakyla ir skrenda virš šalies...

Julijai anytos išmokytas užsiėmimas virto sėkmingu verslu: klientai nepagaili atvažiuoti ir keliasdešimt kilometrų (31)

Prieš keletą metų per motinystės atostogas iš savo anytos išmokusi gaminti sūrius, Julija...

Arūnas Valinskas turi genialų klausimą tėčiams, kurie mano, kad vaikų auginimo atsakomybė skirta tik moterims (1)

Seime dirbantis Arūnas Valinskas jaunesnysis ir jo mylimoji, burnos higienistė Viktorija...

Smurtą arenoje pasmerkęs Adomaitis: tai blogiausios sezono rungtynės (77)

LKL lyderių akistatoje intriga laikėsi tik pirmą ketvirtį: Vilniaus „Rytas“ (5/1) namuose...

Deimantė Kazėnaitė: savo neturėjimas yra blogiausia, kas gali nutikti žmogui (16)

Žinoma vizažistė ir populiari nuomonės formuotoja Deimantė Kazėnaitė nuolat žavi tobulais...

Panevėžys prieš 400 metų: legendos apie vilku paverstą seniūno sūnų ir krikščionybei besipriešinantys vietiniai (15)

Tarpukaryje rytų Lietuvos sostine tituluoto miesto gyvenimas tekėjo vėžio žingsniu. Manoma, kad...

Okinavos ilgaamžių paslaptis – kitokia mityba (3)

Įvairių šalių gyventojai nuo seno ieško jaunystės eliksyro, o neseniai buvo susidomėta...