1 moliūgas (apie 900 g),
2 mėlynieji svogūnai,
400 g kvietinių “bulgur” kruopų,
200 g jaunų špinatų lapelių,
50 g petražolių,
alyvuogių aliejus,
druska ir pipirai,
400 ml verdančio vandens.
Padažui:
100 ml alyvuogių aliejaus,
2 citrinų sultys,
50 g mėtų lapelių,
1 šaukštelis cinamono,
druska ir pipirai.
Gaminimo būdas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant skiautelės folijos užberkite šaukštelį cinamono ir pakepinkite orkaitėje 5 min. Supjaustykite moliūgą 1 cm dydžio kubeliais, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais ir sudėkite ant kepimo skardos. Į kitą skardą dėkite supjaustytus mėlynuosius svogūnus, taip pat pašlakstytus aliejumi ir pagardintus druska bei pipirais. Kepkite svogūnus 15-20 min, o moliūgus - 30-40 min.
2. Kol daržovės kepa, paruoškite kruopas: suberkite į didelį dubenį, pagardinkite druska ir įpilkite šlakelį aliejaus. Užpilkite 400 ml verdančio vandens ir leiskite 15 min pabrinkti. Retsykiais pamaišykite šakute.
3. Paruoškite padažą: į maisto smulkintuvą sudėkite aliejų, citrinos sultis, mėtas, cinamoną, druską, pipirus ir sutrinkite. Atvėsusias kruopas sumaišykite su moliūgais ir svogūnais, įmaišykite padažą ir špinatų lapelius, pabarstykite petražolėmis.
Skanaus!