Linkėjimai iš Azijos! Kinijoje šis patiekalas yra neįtikėtinai aštrus. Jeigu esate liepsnos burnoje mėgėjas, padvigubinkite nurodytą pipirų porciją ir galėsite mėgautis “ugnine” vištiena!
Kvepianti vištiena melione
4 porcijoms reikės:

2 nedidelių melionų,
1 arbat šaukšt. kiniškų prieskonių,
2 valg. šaukšt. sezamo sėklų,
4 vištienos krūtinėlių,
150 ml sauso chereso,
4 valg. šaukšt. aliejaus,
po 3 valg. šaukšt. krakmolo ir kiniško sojos padažo,
4 žalių svogūnų laiškų,
4 lapinio saliero stiebų,
1 poro,
3 skiltelių česnako,
žiupsnelio juodųjų ir čili pipirų,
1 valg. šaukšt. cukraus,
1 gabalėlio šviežios imbiero šaknies.

1. Melionus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas. Dėkite į grilį ir kepkite maždaug 20 min. Galiausiai pjūvio vietas (kraštus) pabarstykite kiniškais prieskoniais ir sezamo sėklomis.

2. Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Sumaišykite po 2 šaukštus chereso, sojos padažo ir krakmolo, išmaišykite ir užpilkite šiuo marinatu mėsą, uždenkite ir palikite 3 min.

3. Porą ir saliero stiebą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Česnaką ir imbierą nuvalykite ir susmulkinkite.

4. Aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje. Apkepinkite jame vištieną, pagardinkite ją juodaisiais ir čili pipirais, išimkite iš keptuvės.

5. Į tą pačią keptuvę sudėkite daržoves, imbierą ir česnaką ir pakepinkite pastoviai maišydami 3 min. Sudėkite vištieną. Likusį cheresą sumaišykite su sojos padažu, krakmolu ir cukrumi, supilkite viską į keptuvę, pakaitinkite iki virimo ir suberkite likusius prieskonius.

6. Gauta daržovių ir mėsos mase įdarykite dar šiltus melionus. Atskirai patiekite ryžius.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Generolo Vėtros anūkė metė baisius kaltinimus seneliui ir Lietuvai: kas slepia tiesą? (144)

Prieštaringai vertinamo Jono Noreikos-Generolo Vėtros vardas vėl kursto aistras. Apie šį buvusį...

Reikia į banką – imk laisvadienį: eilės, karštis ir pervargę darbuotojai (29)

Eilės, karštis ir ištampyti nervai. Taip galima apibūdinti situaciją Lietuvoje veikiančių...

Naujas projektas sukėlė audrą: gyventojai savivaldybę kaltina korupcija (178)

Jau netrukus Senosios Šeškinės dalyje, Siesikų gatvėje, išdygs naujas daugiabučių kvartalas...

Paradoksas: nelegaliai žiūrėti filmus esame priversti, nes per daug pirataujame (6)

Nors piratavimo mastai Lietuvoje mažėja, vis dar esame trečia daugiausia vagianti šalis...

Pradeda dirbti pirmieji skubios pagalbos medikai – kas pasikeis

Lietuvos ligoninėse pradėjus dirbti pirmiesiems skubios pagalbos medikams, nutikus nelaimei,...

Valymo patarimai, kurių laikosi prancūzai: verta pasinaudoti

Valymo, tvarkymo įpročius mes atsinešame iš šeimos. Galbūt jūsų namuose buvo mėgstamas...

Apie olimpiadą pasvajojantis Motiejūnas: Lietuva yra mano šalis, o mano širdis – su rinktine interviu (55)

„Tai labai gabus žaidėjas. Negaliu prilyginti, kad jis toks kaip Sabonis, nes Sabonis yra toks...

Jackie Chano gyvenimas kaip filmas: padoriai skaityti ir rašyti neišmoko, bet šlovę atnešė drąsa bandyti

Jackie Chanas – vienas iš geriausiai žinomų kino žvaigždžių visame pasaulyje. Žiūrovus...

Specialistė atskleidė, kas didina alergijos riziką

Mažylio mityba – vienas iš didžiausią rūpestį jauniems tėveliams keliančių klausimų,...

Šiluma ir lietus dar nesitrauks

Ties Rusija įsitvirtinęs ciklonas ir artimiausiomis dienomis lems mūsų orus .