Šie keksiukai buvo ypatingai gardūs dėl malonios rūgštelės ir drėgnos tekstūros. Citrininis glajus ir migdolų riekelės suvedė visus skonius į tobulumą.

Dvylikai keksiukų mikseriu suplaku 3 kiaušinius, 0,5 st. (apie 100 ml) aliejaus, 1 st. balto cukraus, 1 citrinos sultis (žievės neišmetu), 1,5 st. miltų.

Tešla turi būti kaip tiršta grietinė, jei trūksta standumo, dedu dar 0,5st miltų ir juos įmaišau. Smulkia tarka nutarkuoju geltoną citrinos žievelės dalį ir sudedu į tešlą. Tuomet 0,5 v.š. sodos šaukšte laikau virš tešlos ir labai lėta srovele pilu obuolių actą, reikalingos tik susidarančios putos. Kai jau soda baigia putoti, likutį šaukšte utilizuoju. Putas atsargiai įmaišau į tešlą ir ją tolygiai paskirstau į 12 popierinių formelių kepimo formoje.

Keksiukus kepu apie 25 min. 180 C.

Imuosi glajaus gamybos, mikseriu lėtu režimu suplaku 2 kiaušinio baltymus 4 v.š. miltelinio cukraus (pudros), 1 v.š. citrinos sulčių.

Miltelinį cukrų įsijoju, kad nesusidarytų gumuliukai. Glajus paruoštas tada, kai masė inde sutirštėja.

Iškepusius ir atvėsintus keksiukus aplieju glajumi ir kiekvieną papuošiu žiupsneliu migdolų plokštelių.

Glajus stingsta apie 2 val.

Keksiukai ypatingai tinka su žaliąja arbata.