Be to, puikiai atstoja nusibodusias vasaros sriubas – baltuosius ir tradicinius šaltibarščius. Sumaišius įvairiausias daržoves, vaisius, riešutus ir kitus ingredientus galima pasigaminti ne tik sveiką, bet ir be galo skanų kokteilį, kuris greitai taps visos šeimos mėgstamiausiu ir mityboje pakeis nesveikus užkandžius.

Kad organizmas būtų aprūpintas pakankamu kiekiu vitaminų, specialistai kasdien rekomenduoja suvartoti 400 g. vaisių ir daržovių, kurie yra vitaminų, mineralų, polifenolių ir angliavandenių šaltinis, padedantis reguliuoti organizmo funkcijas. Vis dėlto, vos nedaugelis suvartoja rekomenduotiną vaisių kiekį, o tai turi įtakos kasdienei savijautai. Kadangi vasarą vaisių ir daržovių pasirinkimas yra itin didelis, jas galima panaudoti ne tik salotose, sriubose ir kituose patiekaluose, bet ir pasigaminti lengvą užkandį – kokteilį.

„Vaisių ir daržovių kokteiliai – tikras išsigelbėjimas karštomis vasaros dienomis, kai norisi lengvesnio ir skrandžio neapkraunančio maisto. Mėlynes galima valgyti ne tik su pienu, bet ir suplakti kartu su varške, moliūgus – su kriaušėmis ir jogurtu. Tokie kokteiliai ne tik turtingi vitaminų ir mineralų, bet yra ir labai skanūs“, – pataria „Rimi“ kulinarijos vedėja Elena Seričkienė. Ji mielai dalijasi gaiviausiais ir gardžiausiais vaisių ir daržovių kokteilių receptais.

Mėlynių glotnutis

„Kuo naudingos mėlynės? Tai – vitamino A šaltinis, ypač naudingas jūsų akims. Kokteilyje esantys obuoliai ir kriaušės praturtins organizmą pektinu, o imbieras padės suvirškinti pietus. Žiupsnelis cinamono – subalansuoti skoniui”, – receptu dalinosi E. Seričkienė.

Jums reikės:

125 g. mėlynių
6 mm imbiero
2 vnt. kriaušių
2 vnt. obuolių
1 a.š. malto cinamono
100 g. varškės

Išspauskite obuolių, kriaušių ir imbierų sultis. Tada į jas sudėkite mėlynes, cinamoną ir varškę bei viską sumalkite elektriniu smulkintuvu.

Aštrus pomidorų kokteilis

Kas sakė, jog bazilikai ir pomidorai gali būti tik itališkose Caprese salotose? Pabandykite paeksperimentuoti su šiais bei dar keletu produktų ir pamatysite, kad iš jų taip pat galima pasigaminti ir gardų kokteilį. Beje, pomidorai savyje turi daug kalio druskų, kurios stiprina širdį ir padeda iš organizmo pasišalinti skysčiams.

Jums reikės:

400 g pomidorų
2 saujos bazilikų
1/5 vnt. aitriosios paprikos
½ vnt. raudonosios paprikos
300 ml graikiško jogurto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Druska ir pipirai (pagal skonį)

Visas sudedamąsias dalis sudėkite į maišytuvo indą ir suplakite kokteilį. Pagal skonį įdėkite druskos, pipirų bei aitriosios paprikos.

Sveikuoliškas špinatų gėrimas

Jums reikės:

500 g. kefyro
1 skiltelės česnako
1 saujos petražolių
1 saujos špinatų
2 saujos lapinių kopūstų
Druskos ir pipirų (pagal skonį)

Visus ingredientus sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki kokteilio konsistencijos. Pagal skonį įberkite šiek tiek druskos ir pipirų ir skanaukite!

Moliūgų ir kriaušių kokteilis

Jums reikės:

400 g moliūgo
2 vnt. kriaušių
2 vnt. morkų
6-8 mm imbiero
150 ml jogurto be priedų.

Nuplaukite ir nulupkite daržoves ir kriaušes. Iš morkų, kriaušių, moliūgų ir imbiero išspauskite sultis, supilkite į jas jogurtą ir viską išmaišykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)