aA
Buvo laikas, kai aštriu maistu manęs buvo neįmanoma suvilioti, o dabar noriai valgau, kartais valgydama „paverkiu“, pasispjaudau ugnimi.
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

O šis troškinys vienas mėgstamiausių, lengvas ir greitas gaminimo būdas, viską į puodą ir jau ragaujam. Na gerai, reikės ir keptuvės ir puodo ir šiek tiek pastovėti, bet verta! O jei dar atrasite laiko ir pasigaminsite namines česnakines bandeles – pasakų pasaka, pilvas bus dėkingas!

Reikės:

500 g pasirinkto faršo;
800 g konservuotų pomidorų savose sultyse;
400-800 g raudonų konservuotų pupelių ( perku aštriame padaže);
didelės raudonos paprikos;
daug česnako;
čili pipirų (pagal skonį);
prieskonių;
2 svogūnų;
saujelės pjaustyto žalio saliero koto;
sūrio, česnakinių bandelių.

Eiga:

Supjaustome papriką bei svogūnus, pakepame iki kol suminkštės. Į keptuvę dedame faršą, prieskonius, smulkintas čili paprikas bei česnakus, šiek tiek pakepame, patroškiname.

Tada į troškintuvą arba gilų puodą sudedame konservuotus pomidorus (su skysčiu), pupeles (skystį nupilti), salierą bei faršo masę. Viską gerai išmaišome, uždedame dangtį ir ant silpnos ugnies paliekame apie 20 minučių, karts nuo karto pamaišydami ir vis paragaudami, ar netrūksta vieno ar kito prieskonio, o gal trūksta čili pipirų?

Praėjus 20 minučių nuimame dangtį ir dar apie kelias minutes pakaitiname.

Patiekiame su česnakinėmis bandelėmis ir užtarkuotu sūriu. Jei netingite galite ir susmulkinti, bet man labiau patinka, kai yra ką kramtyti.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Tarptautiniame kontrabandos tinkle įsipainiojo lietuviai: genialus planas apeiti Rusijos sankcijas (5)

Šeštame aukšte esančiame bute Sankt Peterburgo Lenino prospekte Nastia Loškina ant virtuvės...

Gyventojai prezidentei už darbą surašė pažymius: kokia Grybauskaitė liks atmintyje? (14)

Per beveik dešimt metų prezidentės Dalios Grybauskaitės populiarumo kreivė nukrito daugiau negu...

Lustų rinka smigo žemyn: 400 mlrd. dolerių vertės pramonės klestėjimas eina į pabaigą (1)

Nuostoliai lustų gamintojų rinkoje praėjusią savaitę tęsiasi, ypač po to, kai JAV...

Dvejus metus nelaiminčios rinktinės vedlys posto palikti neskuba: ne laikas apie tai kalbėti specialiai DELFI iš Belgrado (9)

Pirmas Tautų lygos turnyras lietuviams prisvilo: C divizione 4 grupėje Lietuvos futbolo rinktinė...

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (1573)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (37)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...

Orai: laikysis lengvas šaltukas

Lapkritis persirita į paskutinį dešimtadienį ir, panašu, artėja prie jam būdingų orų.

Andrius Užkalnis: mano šuo maitinasi geriau negu visa tavo šeima (508)

Lietuviai, nacionalinio maisto gadintojai. Ar pastebėjote, kad lietuviai blogiausiai elgiasi su tuo...

Markauskas pardavė jį iš posto išvertusį ūkį: politika privertė daryti greitus sprendimus (28)

Per patį skandalo dėl neteisėtai ariamos žemės įkarštį tuometinis žemės ūkio ministras...

Tenerifėje atostogavęs lietuvis apie salai smogusią stichiją: sakė, kad tai – anomalija (33)

„Tai ne eilinis įvykis, nes anomalija ne bet ką vadina“, – taip savaitgalį šėlusią...