Buvo laikas, kai aštriu maistu manęs buvo neįmanoma suvilioti, o dabar noriai valgau, kartais valgydama „paverkiu“, pasispjaudau ugnimi.
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

O šis troškinys vienas mėgstamiausių, lengvas ir greitas gaminimo būdas, viską į puodą ir jau ragaujam. Na gerai, reikės ir keptuvės ir puodo ir šiek tiek pastovėti, bet verta! O jei dar atrasite laiko ir pasigaminsite namines česnakines bandeles – pasakų pasaka, pilvas bus dėkingas!

Reikės:

500 g pasirinkto faršo;
800 g konservuotų pomidorų savose sultyse;
400-800 g raudonų konservuotų pupelių ( perku aštriame padaže);
didelės raudonos paprikos;
daug česnako;
čili pipirų (pagal skonį);
prieskonių;
2 svogūnų;
saujelės pjaustyto žalio saliero koto;
sūrio, česnakinių bandelių.

Eiga:

Supjaustome papriką bei svogūnus, pakepame iki kol suminkštės. Į keptuvę dedame faršą, prieskonius, smulkintas čili paprikas bei česnakus, šiek tiek pakepame, patroškiname.

Tada į troškintuvą arba gilų puodą sudedame konservuotus pomidorus (su skysčiu), pupeles (skystį nupilti), salierą bei faršo masę. Viską gerai išmaišome, uždedame dangtį ir ant silpnos ugnies paliekame apie 20 minučių, karts nuo karto pamaišydami ir vis paragaudami, ar netrūksta vieno ar kito prieskonio, o gal trūksta čili pipirų?

Praėjus 20 minučių nuimame dangtį ir dar apie kelias minutes pakaitiname.

Patiekiame su česnakinėmis bandelėmis ir užtarkuotu sūriu. Jei netingite galite ir susmulkinti, bet man labiau patinka, kai yra ką kramtyti.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Lietuvoje bus karšta kaip pirtyje (10)

Visą savaitę Lietuvoje laikysis šilti, tvankūs ir lietingi orai

Kroatų treneris po finalo: leiskite man pasakyti vieną sakinį teisėjui Deschampsas: ar mes – gražūs čempionai? (348)

Kroatijos rinktinei nepavyko tapti devintąja pasaulio čempione istorijoje – išrinktųjų klube...

Dar viena Šaro pergalė: White'as lieka „Žalgiryje“ Toupane'o ateitis paaiškės greitu metu (10)

Amerikietis Aaronas White'as ir toliau rungtyniaus Kauno „Žalgirio“ komandoje. Praėjusią...

Oskaras Koršunovas Prancūzijos pergalę čempionate sutinka mylimosios šalyje: aplink tik džiaugsmas ir euforija (15)

Šiuo metu teatro festivalyje Pietų Prancūzijoje dalyvaujantys režisierius Oskaras Koršunovas ir...

Nežabota Kremliaus fantazija: NATO pajėgas Baltijos šalyse palygino su naciais (436)

Adažių poligone, Latvijoje, įsikurs tarptautinė NATO divizija „Šiaurė“, – tokia žinute...

Automobilių baterijų ateitis: ką naudosim ir kiek važiuosim? (13)

Pastarąjį dešimtmetį elektriniai automobiliai nebūtų galėję taip sparčiai tobulėti, jei...

Grenlandijoje mokslininkams pavyko užfiksuoti įspūdingą reginį (2)

Rytų Grenlandijoje mokslininkai vaizdo įraše užfiksavo neįtikėtiną įvykį: akimirką, kai...

Prinokę ir žali bananai turi skirtingą poveikį sveikatai: ką reikia žinoti? (20)

Vieni žmonės mėgsta pusžalius bananus, kiti – prinokusius iki rudumo. Tačiau ar tarp tokių...

Macronas šėlo VIP ložėje, Kroatijos prezidentė neatsiliko – dalijo bučinius ranką spaudė Putinas (165)

Pasaulio čempionato finale laimėjusios Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas nevaldė...

Kaip Izraelis per 3 minutes numušė 5 sovietų „MiG'us“ (349)

1970 metų liepos 30 dieną Izraelio karinės oro pajėgos iš dangaus nubloškė penkis sovietų...