Man labiausiai patinka pomidorų ir jautienos šonkaulių derinys sriuboje, tačiau puikiai tiko ir kiauliena. Taigi, 1 kg šonkaulių supjaustau gabalais ir dedu į verdantį vandenį, nei sūdyti nei prieskoniuoti kol kas nereikia. Verdu apie 30-40 min.

Per tą laiką susipjaustau 2 vidutines raudonas paprikas – ilgomis juostomis, 1 mažą svogūną – smulkiai.

Mėsai išvirus, nukošiu ir grąžinu į puodą. Supilu 1,5 l pomidorų sulčių, 1 l karšto vandens.

Kaičiu ugnį ir laukiu, kol sultys pradeda kunkuliuoti. Tuomet suberiu svogūną ir papriką, dengiu dangtį ir palieku pasitroškinti apie 10-15 min.

Paragauju skystį – jei trūksta druskos, įberiu jos pagal skonį. Sriubą pagardinu 1 a.š. harisos prieskonių (arba maltos raudonos ar rūkytos paprikos miltelių), žiupsniu džiovintų bazilikų, 2 v.š. burnočio sėklų (galima keisti lukštentomis moliūgų sėklomis), 2-3 gabaliukus marinuoto jelapeno (jei norisi aštrumo).

Gerai permaišau sriubą, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku pailsėti 10-12 min.

Tiekiu su lavašu, galima užberti žalumynų.

Skanaus!