6 porcijoms reikės:

4 didelių kriaušių,
100 g maskarponės ar lydyto sūrio,
30 g lazdyno riešutų branduolių,
2 valg. šaukštų medaus,
2 kiaušinio trynių,
¼ arb. šaukštelio malto kardamono.

Šokoladiniam padažui:

100 g tamsaus šokolado,
2 valg. šaukštai sviesto,
2 valg. šaukštai brendžio ar konjako,
2 valg. šaukštai grietinės,
mėtos šakelių papuošimui.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kriaušes nuplauti, nusausinti, perpjauti per pusę, paliekant kotus. Pašalinti sėklalizdžius ir arbatiniu šaukšteliu išgremžti kiek minkštimo, jį susmulkinti peiliu.

Nupilti susidariusias sultis. Sumalti lazdyno riešutus, ištrinti maskarponės sūrį. Išmaišyti medų, riešutus, sūrį, trynius, kardamoną ir kriaušių minkštimą. Įdaryti kriaušes, sudėti jas į formą ir uždengus folija kepti orkaitėje.

Paruošti šokoladinį padažą – ištirpinti šokoladą kartu su sviestu ant mažos ugnies nuolat maišant. Supilti grietinę, brendį ar konjaką. Pavirti 3- 5 min.

Mėtos šakeles nuplauti ir nusausinti. Kriaušes sudėti į lėkštę, užpilti padažu ir papuošti mėtomis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją