Man, kuriam niekada gyvenime prie širdies nebuvo nei kugelis nei vėdarai, šiandien prekybos centre iš tiesų džiaugias širdis.

Viena iš nedaugelio eilių, kuriuose neburbu ir nesistengiu ižvelgti, ką nors blogo, yra eilės prie šviežių produktų. Taigi stovėdamas eilėje žuvies skyriuje nesibodžiu ir stengiuosi nugirsi pokalbius stoviničių aplinkuje (tų, kurie spėjote pagalvoti fee… kokia čia šviežia žuvis prekybos centre – paprašysiu lagamine parvežti krevečių, jeigu negalite tai užsičiaupkite). Dažniausiai girdėti pokalbius tarp žmonių ar tarp pirkėjo su pardavėjos pirštu baksnojant į vienas ar kitas krevetes “o ką gi su jomis daryti?, mintyse pagalvoju, gaila – nesu tiek drąsus, kad eičiau nepažįstamam žmogui pasakoti, kaip paprasta jas paruošti o gal net ir į virtuvė pasiprašyčiau pamokyti – dėkui dievui tam yra internetas.

Taigi, prekybos cente užmačius tradicija tampančia -40 % nuolaidą krevetėms, visada užsuku ir perku tą, ką dar randu. Jeigu rasite nevirtų krevečių, būtinai imkite jas. Viskas su jomis taip paprasta. Jeigu tingėsite lupti kiautus prieš apkepant, tai gaminti truksite viso labo kokias 10 minučių.

Nevirtos krevetės išverda, iškepa keptuvėje ar orkaitėje per 4-6 minutes, virtas reikia tik pašildyti, galima valgyti ir net nešildytas.

Paprasčiausiu būdu paruošti krevetes reikės:

krevečių (kiek telpa į keptuvę)
sviesto
šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
raudonos paprikos miltelių
česnako
žolelių pagardinti (dėjome baziliko)

Taigi, mes netingėjome ir krevetes išsigliaudėm prieš kepant, palikome tik uodegėles dėl grožio. Į keptuvę įpilam šaukštą aliejaus, jam sušilus, dedame apie 80 g sviesto (sakoma, sviestą reikia kepti ant aliejaus, neva taip sveikiau ir skaniau), įspaudžiame porą skiltelių česnako.

Sviestui ištirpus, sumetame krevetes, mes turėjome virtas, tai jas pašildėme apie 2-3 minutes. Sudėjus krevetes, po minutės apibarstėme jas saldžios paprikos milteliais, tiesiog dėl įdomesnio prieskonio. Prieš pat pabaigą įmetėm kelis lapus baziliko ir, nuėmus nuo ugnies, apšlakstėme tirštu balzamiko actu. Valgėme su itališka duonele.

Kugelio per tiek laiko neiškepsite, juo menkai jau ką ir nustebinsite, o po darbo per 15 minučių galite išsikepti krevečių.

Skanaus!