aA
© Bubblekitchen

Man, kuriam niekada gyvenime prie širdies nebuvo nei kugelis nei vėdarai, šiandien prekybos centre iš tiesų džiaugias širdis.

Viena iš nedaugelio eilių, kuriuose neburbu ir nesistengiu ižvelgti, ką nors blogo, yra eilės prie šviežių produktų. Taigi stovėdamas eilėje žuvies skyriuje nesibodžiu ir stengiuosi nugirsi pokalbius stoviničių aplinkuje (tų, kurie spėjote pagalvoti fee… kokia čia šviežia žuvis prekybos centre – paprašysiu lagamine parvežti krevečių, jeigu negalite tai užsičiaupkite). Dažniausiai girdėti pokalbius tarp žmonių ar tarp pirkėjo su pardavėjos pirštu baksnojant į vienas ar kitas krevetes “o ką gi su jomis daryti?, mintyse pagalvoju, gaila – nesu tiek drąsus, kad eičiau nepažįstamam žmogui pasakoti, kaip paprasta jas paruošti o gal net ir į virtuvė pasiprašyčiau pamokyti – dėkui dievui tam yra internetas.

Taigi, prekybos cente užmačius tradicija tampančia -40 % nuolaidą krevetėms, visada užsuku ir perku tą, ką dar randu. Jeigu rasite nevirtų krevečių, būtinai imkite jas. Viskas su jomis taip paprasta. Jeigu tingėsite lupti kiautus prieš apkepant, tai gaminti truksite viso labo kokias 10 minučių.

Nevirtos krevetės išverda, iškepa keptuvėje ar orkaitėje per 4-6 minutes, virtas reikia tik pašildyti, galima valgyti ir net nešildytas.

Paprasčiausiu būdu paruošti krevetes reikės:

krevečių (kiek telpa į keptuvę)
sviesto
šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
raudonos paprikos miltelių
česnako
žolelių pagardinti (dėjome baziliko)

Taigi, mes netingėjome ir krevetes išsigliaudėm prieš kepant, palikome tik uodegėles dėl grožio. Į keptuvę įpilam šaukštą aliejaus, jam sušilus, dedame apie 80 g sviesto (sakoma, sviestą reikia kepti ant aliejaus, neva taip sveikiau ir skaniau), įspaudžiame porą skiltelių česnako.

Sviestui ištirpus, sumetame krevetes, mes turėjome virtas, tai jas pašildėme apie 2-3 minutes. Sudėjus krevetes, po minutės apibarstėme jas saldžios paprikos milteliais, tiesiog dėl įdomesnio prieskonio. Prieš pat pabaigą įmetėm kelis lapus baziliko ir, nuėmus nuo ugnies, apšlakstėme tirštu balzamiko actu. Valgėme su itališka duonele.

Kugelio per tiek laiko neiškepsite, juo menkai jau ką ir nustebinsite, o po darbo per 15 minučių galite išsikepti krevečių.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Karbauskis dėl prezidento rinkimų turi ir abejonių: jei taip, tai turėsime problemą (717)

„Kandidatas, kurį mes patvirtinsime savo suvažiavime, taps Lietuvos Respublikos prezidentu“, -...

Linkevičius apie krizę Britanijoje: vyksta iškilmingas viešas šalies niokojimas (176)

„Kad ir kaip baigtųsi Brexitas , Europa jau bus kitokia – ji sukrėsta“, – taip dabartinės...

Orai: permainos nesibaigia

Šiandien, ketvirtadienį, Lietuvos orus lems aktyvus Atlanto ciklonas. Naktį praslinkęs šiltasis...

Theresa May atlaikė nepasitikėjimo balsavimą, tačiau parlamentas toliau aklavietėje atnaujinta 21.18 (127)

Didžiosios Britanijos parlamentas trečiadienio vakarą po ilgų debatų balsavo dėl pasitikėjimo...

Giedraitį nustebino ir sirgaliai, ir naujas treneris: buvo keista, kad ant manęs nerėkia (8)

Rokui Giedraičiui buvo sunku įsivažiuoti, bet kai įkrito keistas tritaškis „nuo lentos“,...

Nuo tuberkuliozės niekas neapsaugotas: lėtai progresuojančia ir labai pavojinga liga galima užsikrėsti bet kur simptomai (41)

„Niekas nepasaugotas nuo tuberkuliozės. Kiekvienas kvėpuojantis gali ja užsikrėsti, – sako...

Vėl gedimą patyręs Juknevičius: šiandien dirbome mechanikais – apmaudu (10)

Antanui Juknevičiui ir Dariui Vaičiuliui, „Craft bearings“ ekipažui, 9-asis Dakaro greičio...

Devintą dieną Dakare finišą pasiekė visi lietuviai: vieni skrido, kiti – klimpo ir gedo atnaujinta 20.41 val. (432)

Dakaro ralyje – 9-oji diena ir finišas, rodos, ranka pasiekiamas. Tačiau lenktynių organizatoriai...

Per pratęsimą palūžęs „Rytas“ nusileido ALBA komandai su puikiu Giedraičiu (161)

Vilniaus „Ryto“ (1/2) komanda Europos taurės „Top-16“ etape patyrė antrąjį pralaimėjimą...

Trečiojoje „Eurovizijos“ atrankoje – netikėtas „120“ sprendimas ir nauji komisijos favoritai (30)

Trečiadienio vakarą LRT Didžiojoje studijoje buvo filmuojama nauja nacionalinės...