6 porcijoms reikės:
3 vidutinių cukinijų
200 g nuvalytų krevečių
1 raudonojo svogūno
4 česnako skiltelių
4 pomidorų
50 g grietinėlės sūrio
70 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
2 šaukštų alyvų aliejaus
3 šaukštų sviesto
1 citrinos sulčių
Baziliko, kalendros šakelės
Druskos, pipirų
Paruošimo laikas: 15 min.
Pagaminimo laikas: 40 min.
Česnaką nuvalyti, smulkiai supjaustyti. Sudėti į indą krevetes ir česnaką, užpilti alyvų aliejumi ir citrinos sultimis. Išmaišyti ir palikti 15 min.
Krevetes išimti ir pakepinti 1 šaukšte sviesto 3-4 minutes. Sudėti į indą.
Cukinijas nuplauti, supjaustyti išilgai, išskobti minkštimą, palikus apie 1 cm sieneles. Pradurti cukinijų puseles keliose vietose šakute. Pabarstyti druska ir pipirais.
Svogūną nuvalyti ir supjaustyti pusžiedžiais, cukinijos minkštimą smulkiai supjaustyti. Troškintuve pakaitinti sviestą ir pakepinti svogūnus 7 min. Sudėti cukinijos minkštimą ir pakepinti dar 6 min.
Pomidorus kryžmai įpjauti, minutei sudėti į verdantį vandenį, tuomet aplieti šaltu vandeniu, nulupti odelę, minkštimą supjaustyti ir pakepinti kartu su cukinija dar 5 min.
Į įdarą sudėti sūrį ir grietinėlę, užvirinti, nuimti nuo ugnies, sudėti krevetes, baziliką ir kalendrą. Pabarstyti druska ir pipirais. Farširuoti gauta mase cukinijos puseles. Sudėti jas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti 10 min.
Skanaus!