6 porcijoms reikės:

3 vidutinių cukinijų
200 g nuvalytų krevečių
1 raudonojo svogūno
4 česnako skiltelių
4 pomidorų
50 g grietinėlės sūrio
70 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
2 šaukštų alyvų aliejaus
3 šaukštų sviesto
1 citrinos sulčių
Baziliko, kalendros šakelės
Druskos, pipirų

Paruošimo laikas: 15 min.
Pagaminimo laikas: 40 min.

Česnaką nuvalyti, smulkiai supjaustyti. Sudėti į indą krevetes ir česnaką, užpilti alyvų aliejumi ir citrinos sultimis. Išmaišyti ir palikti 15 min.

Krevetes išimti ir pakepinti 1 šaukšte sviesto 3-4 minutes. Sudėti į indą.

Cukinijas nuplauti, supjaustyti išilgai, išskobti minkštimą, palikus apie 1 cm sieneles. Pradurti cukinijų puseles keliose vietose šakute. Pabarstyti druska ir pipirais.

Svogūną nuvalyti ir supjaustyti pusžiedžiais, cukinijos minkštimą smulkiai supjaustyti. Troškintuve pakaitinti sviestą ir pakepinti svogūnus 7 min. Sudėti cukinijos minkštimą ir pakepinti dar 6 min.
Pomidorus kryžmai įpjauti, minutei sudėti į verdantį vandenį, tuomet aplieti šaltu vandeniu, nulupti odelę, minkštimą supjaustyti ir pakepinti kartu su cukinija dar 5 min.

Į įdarą sudėti sūrį ir grietinėlę, užvirinti, nuimti nuo ugnies, sudėti krevetes, baziliką ir kalendrą. Pabarstyti druska ir pipirais. Farširuoti gauta mase cukinijos puseles. Sudėti jas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti 10 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)