Per 40 minučių iš šių produktų pagaminsite 30 pyragėlių.

Jums reikės:

• 30 konditerinių krepšelių

Imbiero ir obuolių įdarui reikės:

• 250 gramų obuolių
• 1,5 centimetro imbiero šaknies
• 4 valgomųjų šaukštelių 35 proc. riebumo grietinėlės
• 10 kokteilinių vyšnių

Šokolado įdarui jums reikės:

• 200 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
• 100 gramų juodojo šokolado
• 50 gramų sviesto
• Anakardžių riešutų

Kiaušininiam kremui jums reikės:

• 1,5 stiklinės pieno
• 0,25 stiklinės kukurūzų krakmolo
• 50 gramų sviesto
• 3 valgomųjų šaukštų cukraus
• 3 kiaušinių trinių
• Vienos lazdelės vanilės
• Papuošimui – juodųjų serbentų ir aviečių

Gaminimas:

1) Pasiruoškite imbiero ir obuolių įdarą. Obuolius nuplaukite, nulupkite, išpjaukite sėklytes, minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Suberkite į puodą ir užpilkite 4 valgomaisiais šaukštais vandens. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 15 minučių.

2) Troškintus obuolius pertrinkite per sietelį, sumaišykite su iki standžių putų išplakta grietinėle. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su obuolių ir grietinėlės mase.

3) Pasiruoškite šokoladinį įdarą. Grietinėlę užvirkite, sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir palikite maždaug 3 minutėms. Tuomet sudėkite sviestą, viską gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.

4) Pasigaminkite kiaušininį kremą. Pusę stiklinės pieno išplakite su kiaušinių tryniais ir krakmolu.

5) Puode leiskite užvirti likusiam pienui, į kurį sudėkite vanilę ir cukrų. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite į kiaušinių masę, nuolat maišykite. Vėl uždėkite ant ugnies ir virkite, kol ims tirštėti. Sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite. Leiskite atvėsti, tuomet šokoladinę masę plaktuvu išplakite iki vientisos masės.

6) Trečdalį konditerinių krepšelių pripildykite šokoladiniu kremu ir papuoškite riešutais. Pusę likusių tešlos krepšelių pripildykite kiaušinių kremu, papuoškite uogomis. Likusius konditerinius krepšelius užpildykite obuolių ir imbiero įdaru – ant viršaus patupdykite kokteilinę vyšnelę.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją