Reikės:

2 morkos
2 nedideli svogūnai
1 paprika
1 čili pipiriukas
200 g saulėje džiovintų pomidorų
200 g anakardžių riešutų
500 g konservuotų baklažanų (žr. receptą žemiau)
1 pakelis ryžių
druska, pipirai
sojos padažas
1 v. š. krakmolas
1 v.š. ryžių actas

Konservuotiems baklažanams:

1 kg baklažanų
2 v.š. aliejaus
10 skiltelių česnako
1 nedidelė paprika

Marinatui:

2 v.š.medaus
1 v.š. cukraus
1 v.š. druskos
150 ml obuolių acto
400 ml vandens
4 lauro lapeliai
5 juodieji pipiriukai
1/2 a.š. maltų pipirų mišinio

Baklažanus supjaustome, apkepame keptuvėje. Atidedame į šalį.
Marinatui pašildome vandenį su actu, suberiame druską, pipirus, cukrų, medų, suberiame lauro lapelius. Paverdame.

Į stiklainį dedame sluoksnį baklažanų, papjaustome česnako ir paprikos, pilame marinato ir taip sluoksniuojame.

Patiekalui pakepimane svogūnus, smulkiai pjaustytas paprikas ir čili pipiriukus, tarkuotas morkas, suberiame prieskonius. Galiausiai sudedame džiovintus pomidorus. Pilame actą, sojos padažą, krakmolą sumaišome su šlakeliu vandens ir supilame į daržoves, paverdame, kol sutirštės. Paskutinius dedame konservuotus baklažanus, neleidžiame jiems per daug sukaisti, nes čia baklažanai suteikia gaivumo patiekalui.

Išverdame ryžius ir patiekiame su baklažanų troškiniu.

Martyna P.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją