aA
Dar vienas gardus patiekalas žiemai.
Daržovių troškinys
© Corbis/Scanpix
1,5 litro troškiniui jums reikės:

100 g baklažanų,
50 g saldžiųjų paprikų,
140 g pomidorų,
35 g ropinių svogūnų,
100 g morkų,
1 česnako skiltelės,
40 g pomidorų pastos,
1 arbat. šaukštelio miltų,
1 žiupsnelio cukraus,
druskos,
100 ml augalinio aliejaus,
1 valg. šaukšto kapotų krapų ir petražolių.

Pomidorus ir baklažanus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite ankštį pusiau ir pašalinkite šerdį su sėklomis.

Morkas nuvalykite, ropinius svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Morkas sutarkuokite stambia trintuve, o ropinius svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustykite. Baklažaną ir saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir jame pakepinkite tarkuotas morkas bei smulkintus svogūnus. Apibarstykite juos miltais. Ten pat suberkite baklažanų ir saldžiosios paprikos kubelius ir smulkintą česnaką.

Apibarstykite druska, cukrumi, supilkite pomidorų pastą ir suberkite kapotus žalumynus. Troškinkite apie aštuonias minutes. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis. Likusį aliejų pakaitinkite.

Pomidorus su kepintomis daržovėmis sudėkite į paruoštus stiklainius ir užpilkite karštu aliejumi. Sterilizuokite apie pusvalandį. Hermetiškai užsuskite ir sudėkite stiklainius dugnu į viršų.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Apklausoje dėl išlaidų kariuomenei – nedviprasmiškas signalas valdžiai

Lietuva gynybai šiuo metu skiria beveik 2 proc. BVP. Krašto apsaugos ministras, kariuomenės vadas,...

Siūlo nebemokėti atostoginių: darbuotojas turėtų pats susitaupyti nuo algos

Kilusi diskusija dėl atostoginių mokėjimo tvarkos sulaukia dviprasmiškų vertinimų. Ekonomistų...

Šie specifiniai Rytų Vokietijos prekės ženklai išliko ir žlugus komunizmui

Rytų Vokietija negarsėjo kaip vartotojų teisių gynimo bastionas, ir kai Berlyno siena griuvo...

Mokslų daktarės analizė: kas geriau – sviestas ar margarinas? (228)

Diskusijos apie tai, kas tinkamiau jūsų sveikatai, – margarinas ar sviestas , tęsiasi jau...

Mokyklos valgyklos maiste – gyvos kirmėlės

Vakar Radviliškio rajono Lizdeikos gimnazijoje pietavusi moksleivė perlinių kruopų košėje rado...

Atsakymas į amžiną lietuvių klausimą: kas pigiau – statyti namą pačiam ar jį nusipirkti (199)

Daugelis svajoja apie nuosavą būstą, tačiau tokias mintis dažnai sutrikdo klausimas, kas pigiau...

Šilumos sulauksime daugiau, tačiau geros naujienos tuo ir baigiasi (2)

Artimiausią parą per šalį slinks atmosferos frontas. Naktį dangus bus niūrus ir pilkas....

Ekspertai įvertino apkalbas sukėlusį įvaizdį: prašauta, ir tai – ne dėl apnuogintos krūtinės (282)

Gili iškirptė – anokia naujiena tarp Lietuvos ar užsienio pramogų pasaulio žvaigždžių; ir...

Penki belgės įvarčiai nublanko prieš lietuvės smūgį į savo vartus, kuris sudrebino internetą epizodo įrašas (67)

Europos moterų futbolo čempionato atrankos H grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė Levene net 0:6...

Kauniečius piktinęs pastatas „vaiduoklis“ pagaliau turi naujus savininkus (64)

Kaune, Savanorių prospekte ne vienerius metus stūksantis apleistas prekybos centras...